Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: xport + AyAy Sir crash problem.

  1. #1
    FLAC
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    1,024

    xport + AyAy Sir crash problem.

    I just installed my old AyAy Sir gps into my new setup. At first i keep getting BSOD, then installed the latest xport and now xport keep crashing on its own. I know this setup works fine with older version of xport.
    Anyone know how to fix this? or have a copy of old version of xport? something like 1.13 would probably do.
    Thanks.

  2. #2
    Maximum Bitrate fixerofallthing's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Lawrenceville GA
    Posts
    769
    I run this setup in my truck with no issues. I can send you the files. Where would you like them sent.
    The Car 2005 Scion xB

    The Truck 2004 GMC Canyon

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    51

    same error

    I'm getting the same error with xport3. It brings up the microsoft error, send or don't send and I click don't send then the program ends.

  4. #4
    What can I say? I like serial. Curiosity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Florence Yall, BFKY
    Posts
    2,684
    Oh my bad. I recently rewrote a lot of code and guess I didn't test it too well. It was crashing if you have the log turned off. I just updated it on my site. Sorry about that.

  5. #5
    FLAC
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    1,024
    ohhh! sweet, thanks for the quick update.
    quick question for you curiosity. whats the difference between sync/async for xport?
    thanks fixer, i'll try the newer version first, and i'll get back to you if it doesnt go too well.

  6. #6
    What can I say? I like serial. Curiosity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Florence Yall, BFKY
    Posts
    2,684
    Those are just two different methods of reading from the COM port. Async is the old way, which is faster but could be the reason it has trouble with some GPS drivers. It's more difficult to implement. Sync just polls for bytes and reads them on a 100ms interval. I'm hoping that I get some feedback someday if one doesn't work with some odd GPS out there, but really they should both work.

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    51

    xport

    Okay so I redownloaded xport, then I opened it up and noticed that the three virtual ports I enabled previously are not listed. So I choose three other ports, 2,3, and 10 and click enable. When I go into road runner and click gps, it says waiting for signal and never connects. But when I go back into xport and unclick the enable ports, gps works fine in rr. What gives?

  8. #8
    What can I say? I like serial. Curiosity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Florence Yall, BFKY
    Posts
    2,684
    Ooh that's bad. The ports that aren't listed weren't put back in the free list. Hit Scan. I don't know about RR working when you unclick enable ports. Maybe it got inverted somehow, but I haven't seen that happen.

  9. #9
    FLAC
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    1,024
    version 1.20 worked flawlessly, but i noticed it took a lot longer to lock-on to sattelite.
    Anyone else experiencing the same problem?

  10. #10
    Maximum Bitrate redls1bird's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Atlanta Ga.
    Posts
    449
    My Ayay Sir gps and x port takes longer to lock than on my laptop, but its not out of hand. maybe 1-2 minutes. Im not sure whether im using xport 1.2, or older. Its the one that came with DFX skin. I think its 1.16 ?
    Car Pc progress meter:
    [-5%-------------------] Carpc build #2. So far, 20$ deep! I love recycling!

    "The car is the closest we will ever come to creating something that is truly alive" -Sir William Lyons
    My worklog

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. USB hub problem always disconnecting / connecting
    By fire in forum General Hardware Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 09-25-2009, 02:30 PM
  2. Not your typical flicker problem
    By JPuma in forum LCD/Display
    Replies: 17
    Last Post: 05-30-2007, 09:28 AM
  3. Smart Crash Reports
    By MacUsers in forum MacCar
    Replies: 1
    Last Post: 04-19-2006, 11:56 PM
  4. had an all day (9 hr) problem at work....
    By wizardPC in forum Off Topic
    Replies: 13
    Last Post: 10-20-2005, 11:50 AM
  5. Replies: 13
    Last Post: 07-15-2004, 12:07 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •