Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Xport Issues

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    2

    Xport Issues

    Ive used Xport in the past with great results, due to a laptop bios failure I had to start all over with a different machine. I went to set up xport yesterday for use with iguidance and roadrunner. After a few minutes of running (working fine) either a error comes up saying an error has occurd and xport needs to shut down, or xport just shuts down with no warning. I've removed and reset it up a few times with the same outcome, any ideas?

  2. #2
    What can I say? I like serial. Curiosity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Florence Yall, BFKY
    Posts
    2,684
    Wow. I wonder how many people got that last one? Download the new version. Sorry.

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    2
    wow, speedy service. i'll try it out

  4. #4
    Newbie Spacelord's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    53
    Hi Curiosity,

    I have used XPort for already a year to split GPS-Port, what was working fine.
    Now I bought a GPS/TMC-Mouse (Navilock 409TE) and I'm trying to get TMC-Signal into the navigation software. This doesn't really work. I managed to get TMC connected with the XPort verision 1.19, but GPS-Signal was very unstable, appearing and disappearing every 20 Seconds or so and apparently a BSOD. With the 1.20 I get GPS connected, but TMC on the other port cannot be initialized. Do I do something wrong or is XPort not designed to handle TMC-Data?
    Car: Volvo XC60
    CarPc: intel D945CLF2, 7"-Touchscreen, RoadRunner, IGo8
    HiFi: Diabolo D19/AndrianAudio A165g,2xPolk DB10, Signat RAMbo pimped, BRAX X2000

  5. #5
    What can I say? I like serial. Curiosity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Florence Yall, BFKY
    Posts
    2,684
    I've never seen TMC data so I can't really give you an answer.

  6. #6
    Newbie Spacelord's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    53
    would it help to send you the actual GPS log?
    Car: Volvo XC60
    CarPc: intel D945CLF2, 7"-Touchscreen, RoadRunner, IGo8
    HiFi: Diabolo D19/AndrianAudio A165g,2xPolk DB10, Signat RAMbo pimped, BRAX X2000

  7. #7
    What can I say? I like serial. Curiosity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Florence Yall, BFKY
    Posts
    2,684
    Yes, I think that may help. Also, what do you mean by the "other" port? Is there more than one COM port and how do you initialize it?

  8. #8
    Newbie Spacelord's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    53
    I'll grab it tonight and attach. *done*
    afaik TMC data is sprinkled among NMEA strings separated by "?"


    The SW I use (iGO8) needs GPS and TMC on separate ports, so I split the original signal with XPort and feed iGO with the virtual ports
    Attached Files Attached Files
    Car: Volvo XC60
    CarPc: intel D945CLF2, 7"-Touchscreen, RoadRunner, IGo8
    HiFi: Diabolo D19/AndrianAudio A165g,2xPolk DB10, Signat RAMbo pimped, BRAX X2000

  9. #9
    What can I say? I like serial. Curiosity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Florence Yall, BFKY
    Posts
    2,684
    That can't be good. There is mixed text and binary in it. I see 3F D5 .... 3F inserted in the middle of NMEA sentences which should be causing problems with your software. It won't be able to find the TMC data in all that mess. It's kind of like 2 things are sending messages that don't know about each other. Try to find some kind of option that is designed to allow them both to work together if there is one. There could also be a baud rate setting for the TMC or second output that is different, but I really think it's made to output on seperate ports.

  10. #10
    Newbie Spacelord's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    53
    the funny thing is, it does. If I set a splitted port as TMC port in iGo and do not configure GPS properly, iGO receives TMC correctly.
    ShowGPS receives NMEA and TMC on one port so the data seems to be correct.

    Does XPort somehow parse/analyze received data or is it forwarded raw to the virtual ports?
    Car: Volvo XC60
    CarPc: intel D945CLF2, 7"-Touchscreen, RoadRunner, IGo8
    HiFi: Diabolo D19/AndrianAudio A165g,2xPolk DB10, Signat RAMbo pimped, BRAX X2000

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. xport + AyAy Sir crash problem.
    By Punky in forum GPS
    Replies: 14
    Last Post: 07-24-2008, 01:30 AM
  2. Trying to fix timing issues with M2
    By matt11601 in forum Power Supplies
    Replies: 0
    Last Post: 06-06-2007, 09:51 PM
  3. Touchscreen Issues w/Hibernation & CNX-P1290
    By jmciver in forum Power Supplies
    Replies: 0
    Last Post: 12-20-2006, 07:48 PM
  4. Verizon Novatel 620 issues
    By MobiTekLink in forum Wireless Communications
    Replies: 30
    Last Post: 12-02-2005, 03:35 PM
  5. Power issues in 03 Mustang
    By tj!2k4 in forum Power Supplies
    Replies: 17
    Last Post: 12-22-2004, 01:16 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •