Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: I-Blue GM-2 problems.

  1. #1
    Low Bitrate HunterDVincent's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Winnsboro, Texas, United States
    Posts
    70

    I-Blue GM-2 problems.

    Alright so I tried to get this gm-2 working but I just can't get it to work properly. The programs that came with it do not work. There is one program for testing that works, but any GPS software I try to use wont work with it for some reason. does anyone have a guide to set this thing up properly? I'm wanting to use my Microsoft streets and trips 2011 but ill use iguidance or whatever just need a write up on how to Get tthis thing working. I worked many many hours to try to get it to work .. =[ no luck

    Sent from Samsung Awesomeness Captivate

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    May 2010
    Location
    Moncton, New Brunswick, Canada
    Posts
    38

    I-Blue GM-2 Problems, internet links

    Click on http://www.laptopgpsworld.com/3933-i...b-gps-receiver
    for a review, can post a problem for response.

    Site http://www.semsons.com/igmusbgpsre6.html
    states "Note: GM-2 offers 115200 baud rate and will not work with Microsoft Street and Trips as the software only supports 4800 baud rate."

  3. #3
    Low Bitrate HunterDVincent's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Winnsboro, Texas, United States
    Posts
    70
    Thanks a ton!!!

    Sent from Samsung Awesomeness Captivate

  4. #4
    Low Bitrate HunterDVincent's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Winnsboro, Texas, United States
    Posts
    70
    I was reading that webpage and was wondering does the gpsview program need to be running for the GPS to work?

    Sent from Samsung Awesomeness Captivate

  5. #5
    Low Bitrate HunterDVincent's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Winnsboro, Texas, United States
    Posts
    70
    What program works with the i-blue gm-2? I can't get it to work

    Sent from Samsung Awesomeness Captivate

  6. #6
    Variable Bitrate Dartman_71's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Finland
    Posts
    425
    I use Sygic Fleet, Sygic Drive, Igo8 and Google Earth with 5hz / 115200 baud rate without problems. Also XPort split com port.

    GPSview program doesn't need to be running.

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    FL
    Posts
    11
    I also have the i-Blue GM-2, ordered since it's the recommended receiver from their link here: http://www.centrafuse.com/SupportedHardware.aspx

    I was able to get GPSView to show data with COM2 and BAUD of 9600. But, setting COM2 and BAUD 9600 in Centrafuse shows no satellites shown. This is using Destinator and the standard Nav plugin with Centrafuse Auto.

    By getting the Recommended receiver, I thought I was playing it safe. But, like the thread starter, I've spent hours on it and only have gone as far as getting data via GPSView but nothing in Centrafuse.

    However, I've also noticed that the reciever's lights never do anything but blink yellow....

    Any help? I'm getting somewhat frustrated with it and, other than this, the CarPC has been excellent!

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    FL
    Posts
    11
    I'm going to try these settings and will report back: http://forums.fluxmedia.net/gps/1218...g-help-cf.html

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    FL
    Posts
    11
    It seems the settings in the thread I posted (pending moderator approval) worked for me. I'm now able to have Centrafuse "see" 1-3 satellites, whereas before it would never show anything but 0

    I will test it more later

    Another issue I had with the GM-2 is that it would interfere with my mouse control. I initially thought it was interference with the touchscreen, but unplugging the screen's usb had no effect and the mouse continued jumping randomly. I discovered there was a driver under Mice in the Device Manager (something Serial mouse) had to be disabled for it to stop doing this. Disabling this driver doesn't seem to affect the GM-2, but I wonder why it's installed?

  10. #10
    Low Bitrate HunterDVincent's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Winnsboro, Texas, United States
    Posts
    70
    Hey jos thanks for the help and looking this up. I got mine to work finally with messing with it but I came across another problem and that it literally takes ages for it to actually link with a satellite. Its almost as if it doesn't want to connect to them and just sit.

    Your problem with your mouse isn't a driver problem but a registry problem. Do this

    Cursor sometimes jumps all over the screen clicking left/right?* Here's the fix:* Open Regedit. Navigate to
    ***** HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\SerMouse, and change the value "Start" from 3 to 4.* Reboot.


    Sent from Samsung Awesomeness Captivate

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Vw Blue (e36)skin
    By trititan in forum RR Skins
    Replies: 9
    Last Post: 11-14-2007, 11:59 AM
  2. Replies: 4
    Last Post: 12-27-2006, 03:22 PM
  3. FS: My mazda MP3 (blue)
    By pbernard in forum Classified Archive
    Replies: 9
    Last Post: 04-25-2006, 11:11 PM
  4. blue nite for 1.5
    By turbocad6 in forum CF Skins
    Replies: 113
    Last Post: 11-26-2005, 12:08 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •