Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: routis problem? anyone experiencing the same thing?

  1. #1
    Constant Bitrate fondoo's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Rochester, NY
    Posts
    190

    routis problem? anyone experiencing the same thing?

    I've always wanted to purchase a navigation system for my car, but $2,000-$3,000+ was a bit pricey for my taste. I started to look into alternative dashboard mount GPS for my car. the 3" display screen was too small for me to view and color screen cost upto $1000. I then started to looking into GPS software and receivers for portable laptops.
    I've heard a lot of great things about Deluo Routis 2004. I decided to give it
    a shot. After using it for a few month, here is my REVIEW.

    Even with 3Ghz CPU and 512MB of RAM loaded on the laptop, the software would stall when I loaded two large states (New York and Ontario). I donít understand why we can't load the whole United States maps into the HDD. I've contacted Deluo tech support and I was told to download the cities in different folders, instead of downloading both cities
    into one folder (c:\deluo routis\Maps) I had to download them into two folders
    c:\deluo routis\NYS
    c:\deluo routis\Ontario

    and rename my destination(Ontario) folder to <Maps> in order for routis to bring me to that location.
    c:\deluo routis\NYS
    c:\deluo routis\Maps

    With Ontario maps loaded, I was totally lost driving from NYS since the NYS maps wasnít loaded. The only thing that was showing was the main highway 90. At times it indicated I was off road, even when I staying on the main highway route and GPS indicated I was driving on the other side of the
    highway. I believe this is cause by not loading the NYS map.

    Second, coming back from Ontario. I set my destination address location. NYS address could not be found. I had to change the folders maps once again.

    c:\deluo routis\Maps
    c:\deluo routis\Ontario

    With the NYS maps loaded now, home destination address set, and my car parked on the small shopping plaza in middle of nowhere in Ontario. Routis list was giving me directions but had no idea how to get there since Ontario maps werenít loaded. Routis indicated I was OFF ROAD with absolutely no streets names but a highway. I had to somehow get myself on the main highways to get back home. Luckily I remembered how to get back on one of the highways, then it was when the GPS synced with routis and finally
    gave me driving directions.

    Now if I was driving cross country from the united states east coast to the west. How would I use routis? Would I have to load each different state when I get there? Even if I load each different state, it would not know my final destination address. How would it give me driving directions??

  2. #2
    Constant Bitrate
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Vancouver, BC
    Posts
    130
    I don't think you installed it correctly, I was able to install all the states and provinces on my hard drive. I drove from Vancouver to Las Vegas last week and it worked fine.

  3. #3
    Maximum Bitrate Altimat's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    WI
    Posts
    764
    I haven't driven out of state yet, but I loaded all the states from AZ to WI to MD just fine. Routis never says I'm off road when I'm not, and has been working perfectly here in WI. Maybe your hardware isn't working correctly?
    Fabricator

  4. #4
    Maximum Bitrate fantomas's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    CT
    Posts
    754
    i went from long island to connecticut and back without any problems
    rebuilding carpc... kinda..

  5. #5
    Maximum Bitrate carpcnoobie's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    565
    I have Routis 2004 and I also have the problem where it tells me I'm off-road. But that's because I'm in Germany at the moment.

    Honestly, I have all the states and provinces loaded into my HDD and it didn't complain a lick.
    Progress Meter:

    [|||||!||||'] 95% complete

    It's in... it's finally installed!!!! But never finished!

    "It works! It works! I've finally invented something that works!" -- Doctor Emmit Brown

  6. #6
    Maximum Bitrate fantomas's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    CT
    Posts
    754
    well...i had no problems with switching between states...but maybe 2 or 3 times it would say im off road...and then correct itself a moment later
    rebuilding carpc... kinda..

  7. #7
    trdcpu's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Colorado
    Posts
    312
    when technology fails, drive yourself to the nearest gas station, and buy a map, a moonpie (or some other type of candy), and a large bottle of water. the map purchase is clear, the moonpie is to treat yourself to a peacefull snack that will help you to ignore what you are about to do, and the large bottle of water is to be fully poured into the case of your mobo, side note, for optimum destruction of your mobo, use gatorade.

  8. #8
    Constant Bitrate
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    167
    strange.... i have the entire US and canada loaded onto my laptop.

  9. #9
    Constant Bitrate
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    South West, FL
    Posts
    201
    as of right now I only have FL loaded , but I have tried it with a few states and I have yet to have any issues.

    Scorp

  10. #10
    Constant Bitrate fondoo's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Rochester, NY
    Posts
    190
    try loading huge states, like NYS and Ontario and you tell me if Routis will load, cuz mines just freeze.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Hard audio quality problem: Noise / Ground loop?
    By Burat in forum General Hardware Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 09-09-2004, 07:08 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 03-25-2004, 12:57 PM
  3. Lilliput Resolution Problem W/ Routis 2004
    By drmaximus in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 03-12-2004, 08:58 PM
  4. I can't connect my hard drives + fan problem
    By haisook in forum General Hardware Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 02-03-2004, 10:42 PM
  5. psone screen video problem
    By WILD9 in forum ME Archive
    Replies: 1
    Last Post: 11-27-2003, 01:38 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •