Results 1 to 5 of 5

Thread: Bu-303 Strange Fault

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    17

    Bu-303 Strange Fault

    My BU-303 has started playing up. After about 15 mins perfect operation the LED stops flashing and just gives out a constant dim light, then no data is tranmitted (the USB device is still there, just no data). I've tried in on 2 PCs now with the same result many times.
    Any ideas anyone?

    Thanks,

    Dave.

  2. #2
    Maximum Bitrate carpcnoobie's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    565
    It got wet. Open it up, dry it out good. Let it sit for a few days. Might start working again.

    Check out threads about waterproofing BU-303s.
    Progress Meter:

    [|||||!||||'] 95% complete

    It's in... it's finally installed!!!! But never finished!

    "It works! It works! I've finally invented something that works!" -- Doctor Emmit Brown

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    17
    Thanks,
    I never used it outside the car and there was no visible water inside. I thought it might be an over-heating problem. I powered it up out of the case and it worked ok. I left it powered up for about 24 hours and put it back in the case and now it's ok. Maybe it had got some condensation it it?

  4. #4
    Maximum Bitrate carpcnoobie's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    565
    Interesting. Where were you using it, if I may ask. Did you leave it outside overnight? I'm looking to waterproof mine and I'm hoping I don't have probs with condensations.

    The reason I jumped so quick is that's been the prob with many BU-303s. Same symptoms.

    Good luck.
    Progress Meter:

    [|||||!||||'] 95% complete

    It's in... it's finally installed!!!! But never finished!

    "It works! It works! I've finally invented something that works!" -- Doctor Emmit Brown

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    17
    Hi carpcnoobie,
    I would just have it on the top of the passenger door, just under the window; the magnet sticks quite well there. I never left it in the car overnight, it would be stored indoors but in a room that doesn't have much heating.
    Also I can remember that it first failed when I took it out of that environment and put it in the car on a cold morning.
    Anyhow I hope it was a condensation problem and that's the end of it. If it happens again I might look at sealing the case which doesn't look that difficult.

Similar Threads

  1. Inverter - PSU fault (diagnose = how?)
    By Samirnoff! in forum Power Supplies
    Replies: 12
    Last Post: 06-08-2006, 06:20 PM
  2. BU 303 Driver
    By oekundar in forum GPS
    Replies: 7
    Last Post: 10-04-2005, 10:08 AM
  3. Need Driver For GlobalSat BU 303
    By Skuzzle in forum GPS
    Replies: 1
    Last Post: 12-28-2004, 11:09 AM
  4. BU 303 GPS reciever died...
    By oekundar in forum GPS
    Replies: 4
    Last Post: 12-07-2004, 02:37 PM
  5. Yet another BU 303 issue
    By G-Han in forum GPS
    Replies: 7
    Last Post: 10-05-2004, 04:59 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •