Results 1 to 4 of 4

Thread: IGuiddance with pharos gps-360 help

  1. #1
    bmo
    bmo is offline
    Low Bitrate bmo's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    ohio
    Posts
    81

    IGuiddance with pharos gps-360 help

    It seems that the gps receiver can't make it threw hibernation when I have iguiddance or road runner running. Shuts down fine, restarts fine, then I here a beep(like when plugging in a usb device). Then I get a pop up from iguiddance saying it can't find the gps receiver. If I research in iguiddance it can't find it. Looking under system devices it is there. I have to reboot to get it to work.

    If I have no programs running when I go into hibernation, it works fine. Comes out fine, start iguidance and works perfect. Or if I do a straight shut down it will work fine also.

    I have search and found that some people have tried different usb-serial drivers. I have tried all of them I could fine. Also tried using Xport3 just to see if it help for some reason... Tried looking in the bios to see if there was some settings that could help out but nothing.

    I am using a msi-6367 MB with a 700 athlon cpu and 512mb. Small note, not sure if it matters but I am using xm radio that connects threw the serial port and it works perfect.

    Thanks for any info on this
    Brian

  2. #2
    Low Bitrate widower's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    85
    Do a further search for hibernation and usb drivers. I recall some threads with software that would intercept the hibernation request, do something to the drivers, then hibernate. I believe the purpose was to disable than re-enable the driver for the usb device.

  3. #3
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,114
    Blog Entries
    49
    download xport 3. Its the cure to this hibernation issue. I run the same setup and have no problems with hibernation anymore!

  4. #4
    bmo
    bmo is offline
    Low Bitrate bmo's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    ohio
    Posts
    81
    Thanks Sonicxtacy02,

    It works now!!!! I still get the sound like when you plug in a usb device, but as long as it works, its ok with me.

    I tried Xport3 before I installed the new drivers and set the usb ports not to stay asleep to save power. So I guess it was a combination of things. Very happy!!! That I don't have to reboot all the time now.

    Off to get my voice control to work better now.. LOL

    Thanks Brian

Similar Threads

  1. PPC Car GPS and MP3 mini How To
    By hotrod_nut in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 02-25-2008, 01:24 PM
  2. My GPS scenario & Bluetooth quest.
    By gizak in forum GPS
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2005, 12:11 PM
  3. Replies: 8
    Last Post: 03-26-2005, 10:29 AM
  4. few gps questions
    By fuctup in forum GPS
    Replies: 2
    Last Post: 03-02-2005, 01:40 AM
  5. Replies: 9
    Last Post: 10-25-2004, 01:34 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •