Results 1 to 10 of 10

Thread: Iguidance COM Port issues!

  1. #1
    FLAC
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Queens, New York
    Posts
    1,386

    Iguidance COM Port issues!

    OK well, I just instaleld Xport3. Somehow it convert my gps signal from Sirf to NMEA (i think). But anyway i am using xport to split up the com port for iG, Purdoom Gps Tracker App and just testing Where Is My GPS. Eversince i put xport on every OTHER time i start the pc and go to IG it reverts the com port to com 1. So it seems like every other time i start the pc i need to set the com. The com for the gps is on 3 the spit to com 12, 13, and 14. Any clues?
    2002 Mitsubishi Galant
    Progress: 90% [-▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓- ->

    Carputer Specs:
    Via M10K
    512mb Ram
    60GB HDD
    Souund Blaster Audigy2 NX
    OPUS ITX PC Case


  2. #2
    Constant Bitrate techeros's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Mississippi
    Posts
    222
    great scott!!!! you too??

    It seems like if I dont hold my mouth open just right... my gps wont work and I have to go in manually and set the com to 14.

    Can we set a switch to force com14 maybe in a shortcut ??
    03' Toyota Tundra T3 Special Edition - Polk Audio speakers - Sony 4ch amp - RF Sub amp
    Carputer Planning |---------*|
    Overall Implementation |---------*-|
    (Stereo complete)
    Computer installed and working

  3. #3
    FLAC
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Queens, New York
    Posts
    1,386
    resurrecting an old thread lol. Well i figured out my issure and i know ur problem. IG needs to be set on a lower com port UNDER 10. THen that will fix ur problem.
    2002 Mitsubishi Galant
    Progress: 90% [-▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓- ->

    Carputer Specs:
    Via M10K
    512mb Ram
    60GB HDD
    Souund Blaster Audigy2 NX
    OPUS ITX PC Case


  4. #4
    Constant Bitrate techeros's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Mississippi
    Posts
    222
    ok dumb question... I do I force it to a lower com port?

    I know I can goto the application and specify a port there
    I also know I can goto the device manager and set a com port there as well...

    But which? both? confused

    do i need to use xport3 ?
    03' Toyota Tundra T3 Special Edition - Polk Audio speakers - Sony 4ch amp - RF Sub amp
    Carputer Planning |---------*|
    Overall Implementation |---------*-|
    (Stereo complete)
    Computer installed and working

  5. #5
    FLAC
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Queens, New York
    Posts
    1,386
    well what availalbe com ports do u have in Device Manager? If their is an avail com port lower than 10? If no download xport 3 and then select the comport ur using now (com 14) then use baud rate 38400 then select the virtual ports below. Hopefull a port lower that 10 will show up. THen u should be good to go
    2002 Mitsubishi Galant
    Progress: 90% [-▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓- ->

    Carputer Specs:
    Via M10K
    512mb Ram
    60GB HDD
    Souund Blaster Audigy2 NX
    OPUS ITX PC Case


  6. #6
    Constant Bitrate techeros's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Mississippi
    Posts
    222
    well.. I have a crap loat of ports already used... must be the usb hubs??

    I went to the device mgr, found my gps, and went to the advanced settings and changed the com port to 10.

    I went to iGuidence3, and told it to use com 10.. it worked.

    Well when I get in the truck this morning, the dang thing has reset!!

    It's like my computer is forgetting setting to MANY things I fix, including login.

    SO FRUSTRATING!!!!!
    03' Toyota Tundra T3 Special Edition - Polk Audio speakers - Sony 4ch amp - RF Sub amp
    Carputer Planning |---------*|
    Overall Implementation |---------*-|
    (Stereo complete)
    Computer installed and working

  7. #7
    FLAC
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Queens, New York
    Posts
    1,386
    Quote Originally Posted by techeros View Post
    well.. I have a crap loat of ports already used... must be the usb hubs??

    I went to the device mgr, found my gps, and went to the advanced settings and changed the com port to 10.

    I went to iGuidence3, and told it to use com 10.. it worked.

    Well when I get in the truck this morning, the dang thing has reset!!

    It's like my computer is forgetting setting to MANY things I fix, including login.

    SO FRUSTRATING!!!!!
    Read my original post....change it to a COM port LOWER than 10
    2002 Mitsubishi Galant
    Progress: 90% [-▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓- ->

    Carputer Specs:
    Via M10K
    512mb Ram
    60GB HDD
    Souund Blaster Audigy2 NX
    OPUS ITX PC Case


  8. #8
    Constant Bitrate techeros's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Mississippi
    Posts
    222
    i was thinking < or = to ..... my bad
    03' Toyota Tundra T3 Special Edition - Polk Audio speakers - Sony 4ch amp - RF Sub amp
    Carputer Planning |---------*|
    Overall Implementation |---------*-|
    (Stereo complete)
    Computer installed and working

  9. #9
    FLAC
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Queens, New York
    Posts
    1,386
    Well did it work?
    2002 Mitsubishi Galant
    Progress: 90% [-▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓- ->

    Carputer Specs:
    Via M10K
    512mb Ram
    60GB HDD
    Souund Blaster Audigy2 NX
    OPUS ITX PC Case


  10. #10
    Constant Bitrate techeros's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Mississippi
    Posts
    222
    yep it has worked the ride to work and back w/ no intervention. I used port 9 .
    Thanks for th tip.
    03' Toyota Tundra T3 Special Edition - Polk Audio speakers - Sony 4ch amp - RF Sub amp
    Carputer Planning |---------*|
    Overall Implementation |---------*-|
    (Stereo complete)
    Computer installed and working

Similar Threads

  1. USB port power dies?!
    By pixelflash in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 10-22-2007, 09:26 AM
  2. serial port to game port adapter wiring
    By asif in forum General Hardware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 08-17-2006, 04:47 PM
  3. iGuidance file issues.
    By seanz0rz in forum GPS
    Replies: 9
    Last Post: 02-25-2006, 11:59 AM
  4. Replies: 17
    Last Post: 09-01-2005, 10:11 PM
  5. wierd, slim dvd -> USB adaper MUST use ps/2 port for power...
    By mattress in forum General Hardware Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 04-05-2005, 06:15 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •