Page 8 of 23 FirstFirst 123456789101112131415161718 ... LastLast
Results 71 to 80 of 222

Thread: XMDirect Cable

  1. #71
    Maximum Bitrate R32 JUhl's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    North Atlanta
    Posts
    662
    Quote Originally Posted by jcdillin
    very cool on both of those!
    Oh boy! My XMD1000 isn't doing a damn thing. I don't know where to start the troubleshooting, either. I have verified the cable is in good shape. In fact, I proved it was routing power when I accidentally shorted the power pins to the the ground pin with the meter lead. I just got back from Radio Shack with my new power supply.

    I downloaded the exem software from hybrid mobile and when I try to use it, it gives me an operating error... and for some reason a Frodoplayer XM window opens! Oh boy!!!!

  2. #72
    Maximum Bitrate R32 JUhl's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    North Atlanta
    Posts
    662
    I just gave my $51+ to hybrid mobile. I figured WTF! I'm $600 under budget on this project and I've bought every piece of hardware I wanted and then some!

    But here's what I did. I went to another computer and downloade hybrid mobile's XM software. It couldn't find the XM Direct. The computer would just sit there with an eternal blinking cursor. I don't know what I did wrong with my cable - if anything. I could have a bad XM Direct... but I doubt it.

    Will update this thread some time next week.

  3. #73
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    yeah let me know what happens.
    肚子笑痛了
    S60 Install

  4. #74
    Clover Grayscale's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Arkansas
    Posts
    1,549
    Quote Originally Posted by R32 JUhl
    I just gave my $51+ to hybrid mobile. I figured WTF! I'm $600 under budget on this project and I've bought every piece of hardware I wanted and then some!

    But here's what I did. I went to another computer and downloade hybrid mobile's XM software. It couldn't find the XM Direct. The computer would just sit there with an eternal blinking cursor. I don't know what I did wrong with my cable - if anything. I could have a bad XM Direct... but I doubt it.

    Will update this thread some time next week.
    Did you see how much power you're getting from the PSU with a meter?
    CarPC install is starting to come along again...

  5. #75
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    yeah because my XMD pulls about 700ma
    肚子笑痛了
    S60 Install

  6. #76
    Clover Grayscale's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Arkansas
    Posts
    1,549
    wow thats more than I would have expected. Hey do you have any ground loop issues or noise sounds in the background with your XM? I'm using a cheap crappy RCA>1/8" cable so that may be why...but didn't know if it was typical to have those kinds of problems. I'm getting the 12v off my 12v rail on PSU.
    CarPC install is starting to come along again...

  7. #77
    Maximum Bitrate R32 JUhl's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    North Atlanta
    Posts
    662
    Quote Originally Posted by Grayscale
    Did you see how much power you're getting from the PSU with a meter?
    Yep. 0V dc. The Opus is fine! I just fried the desktop PSU I was using to power the Opus. It's okay - I bought a house a few months ago that was previously owned by an IT specialist. His family (he passed away) had no idea what to do with all the computer stuff in the house, so they left most of it behind. I've been threw three power supplies now. I just decided to stop burning them up and go with one with more power.

    By the way, I have three Compaq Proliant 5000 servers for sale if anybody wants one, two, or all three!!! They have 4,5, or 6 4.3G hard drives in them. Shipping them is a bear though! They're about 50 pounds or more.
    My first attempt at a carputer.

    PM me if you're interested in a monitor faceplate for your '99-'04 Golf or Jetta. My Vortex ID is NorthAtlR32 - you can IM me there, too. Go here for more information.

  8. #78
    Clover Grayscale's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Arkansas
    Posts
    1,549
    Quote Originally Posted by R32 JUhl
    Yep. 0V dc. The Opus is fine! I just fried the desktop PSU I was using to power the Opus. It's okay - I bought a house a few months ago that was previously owned by an IT specialist. His family (he passed away) had no idea what to do with all the computer stuff in the house, so they left most of it behind. I've been threw three power supplies now. I just decided to stop burning them up and go with one with more power.
    So did you ever get a steady 12v output hooked up the the XMD? That is obviously your problem! Were you saying that you hooked it up to your Opus and it workeD?

    Quote Originally Posted by R32 JUhl
    By the way, I have three Compaq Proliant 5000 servers for sale if anybody wants one, two, or all three!!! They have 4,5, or 6 4.3G hard drives in them. Shipping them is a bear though! They're about 50 pounds or more.
    How much for them? (a piece, i'll probably only want 1 or 2) I'm interested!
    CarPC install is starting to come along again...

  9. #79
    Maximum Bitrate R32 JUhl's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    North Atlanta
    Posts
    662
    Quote Originally Posted by Grayscale
    So did you ever get a steady 12v output hooked up the the XMD?
    The XMD had twelve volts. It was when I went to test that the twelve volts was miaking its way all the way trough the cable that I shorted the two terminals together and blew the power supply. I have a new power supply, and the XMD is getting the 12 volts, but it doesn't work. I even tried it on another computer with Hybrid's software and it isn't seen by the software. I'm convinced I screwed up on the cable somehow.

    Quote Originally Posted by Grayscale
    How much for them? (a piece, i'll probably only want 1 or 2) I'm interested!
    $85 sound fair? That's As Is. I've seen them sold on E-bay for $100 plus S&H. They have XP installed on them and of course I have NO idea what the password is!!! I was going to start hacking into them to format the drives and send them out clean, but if you're serious, I'll let 'em go for under $100. I'll pics later, too. I gotta get some food right now... getting... dizzy...
    My first attempt at a carputer.

    PM me if you're interested in a monitor faceplate for your '99-'04 Golf or Jetta. My Vortex ID is NorthAtlR32 - you can IM me there, too. Go here for more information.

  10. #80
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    Quote Originally Posted by Grayscale
    wow thats more than I would have expected. Hey do you have any ground loop issues or noise sounds in the background with your XM? I'm using a cheap crappy RCA>1/8" cable so that may be why...but didn't know if it was typical to have those kinds of problems. I'm getting the 12v off my 12v rail on PSU.

    No the only noise I was getting was when I was using frodo take2 which did not mute the line, it used the mute function of the XM so I was getting static on mute. But take3 fixed that problem. I dont use a 1/8" cable, I went and purchased a Soundblaster MP3+ which has RCA inputs and outputs. I power my XMDirect from a 7812 voltage regulator hooked to my car battery.
    肚子笑痛了
    S60 Install

Similar Threads

  1. Earthmate USB to Serial cable
    By New_Compact in forum GPS
    Replies: 22
    Last Post: 05-22-2008, 01:55 AM
  2. XMDirect Digital Audio Project ?
    By Retsaoc in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 10-11-2004, 09:26 PM
  3. where should i go to get a cable?
    By blackpacu in forum LCD/Display
    Replies: 11
    Last Post: 09-08-2004, 12:25 AM
  4. A cable I found.
    By masterful in forum LCD/Display
    Replies: 5
    Last Post: 08-17-2003, 09:36 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •