Page 21 of 25 FirstFirst ... 111213141516171819202122232425 LastLast
Results 201 to 210 of 241

Thread: XM on Carputer THE GUIDE

  1. #201
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    59
    anyone have any idea on why when i plug in my XMD unit my computer shuts off? If i just have the cable plugged in the ocmputer funs fine but as soon as i plug it into the XMD unit it shuts off...

    i double checked all the connections with a multimeter... not sure whats goin on

  2. #202
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    you can't plug the XMD into the computer while it's running, most systems shut down because of the very high initial draw of the XMD. It always has to be plugged in before you turn it on. Especially if you have a M1 or a M2ATX
    肚子笑痛了
    S60 Install

  3. #203
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    59
    ive tried that too. i tried it first. but if i have the XMD unit plugged in and try to start up the computer i see the fan on the motherboard move enough to make about 1/7th of a rotation then it wont do anything until i unplug the unit.

  4. #204
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    did you purchase or make the cable? Sounds like the power lines are backwards, have you tried reversing them just to see if it works?
    肚子笑痛了
    S60 Install

  5. #205
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    59
    no, i didnt try that. i double checked the pins with a multimeter to amke sure they all matched up with the diagram... I also have not tried plugging it in without hooking up the power wires. i guess if it works then it would prove its the power wires and not anything in the serial connection i soldered.

  6. #206
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    Well any shorts in the serial connection will not prevent the machine from turning on, it will just keep the connection from working. But if you made the cable yourself just double check the pins, it's very easy to get them backwards.
    肚子笑痛了
    S60 Install

  7. #207
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    59
    ok they were backwards, but not int he cable i made. i had the pins in the molex connector backwards.

    but anyway now im getting this when i try to listen

    Not Subscribed to Premium Channel | Could Not Change Channel

    but then it also shows this.

    Signal Status: Great
    Antenna Status: Connected
    Sat1 Demod: No
    Sat2 Demod: No
    Ter Demod: Yes
    Sat1 Demod: No
    Sat2 Demod: No
    Ter Demod: Yes
    Sat1 BER: 5440 (100.0%)
    Sat2 BER: 5440 (100.0%)
    TER BER: 0 (.0%)
    Sat1 C/N: 3.0
    Sat2 C/N: 3.2

    any ideas?

    i know i have the radio activated... im not getting any sound... not even the preview channel

  8. #208
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    59
    oh and im using mobile impact if that matters

  9. #209
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    Well what you need to do is be sure that you have the correct line selected in mobile impact setup

    also make sure that you have it turned up to about 1/4 to 1/2

    also now you have the unit powered up you need to go to the XM site and resend the activation, if you don't it'll never activate and just give you issues. just send the activation and let the radio sit on for about 10 minutes, that should be good enough

    also try closing mobile impact and muting the line-in and then opening the program
    肚子笑痛了
    S60 Install

  10. #210
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    59
    i got it to work... you were right about the sound not coming in through the line in.

    i plugged the xm unit right into my amps and i get sound. but it wont pick it up through the line in even if i try muting it firstor messing with volue or anything...

    oh well it works though

Similar Threads

  1. carputer install: I dare you...
    By Cat Monkey in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 42
    Last Post: 01-27-2005, 06:34 PM
  2. XM Direct digital adapter or XM PC cable with SkyFi2???
    By LATEOTT in forum Hardware Development
    Replies: 0
    Last Post: 01-19-2005, 03:18 PM
  3. Using an XM direct as an XMPCR
    By dacndar in forum General Hardware Discussion
    Replies: 20
    Last Post: 10-17-2004, 02:21 AM
  4. XM Sirrius for carputer?
    By withoutcomp1 in forum Newbie
    Replies: 1
    Last Post: 05-01-2004, 10:04 PM
  5. XM Sat Radio for your carputer
    By jzgt in forum General Hardware Discussion
    Replies: 73
    Last Post: 12-20-2003, 01:51 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •