Results 1 to 5 of 5

Thread: NX15000 w/ eby701 touchscreen

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Rochester Hills, MI
    Posts
    52

    NX15000 w/ eby701 touchscreen

    Whenever I have the USB touchscreen connected at boot it just gets stuck at the post screen couldnt find anything else on this any ideas? I have tried playing with a few of the USB bios settings but no luck so far.

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Northern Ireland
    Posts
    1
    Does it work if you start up without the USB connected? Maybe change boot order in your BIOS incase for some crazy reason it thinks the USB is a potentially bootable device? I know it's fixed problems with USB drives for me, but it does seem odd for a touchscreen to interfere at that level. Probably not it, but a bump if nothing else

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Rochester Hills, MI
    Posts
    52
    i changed the boot order and set boot to other device disabled and it still wont work with it plugged in. It works fine when its not plugged in

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Rochester Hills, MI
    Posts
    52
    Just read this:
    http://www.mp3car.com/vbulletin/gene...ios-stall.html

    Tried all suggested solutions with no success except I couldnt try the USB hub as I dont have one (and I wouldnt want to have to install one for it to work anyway)

    Noone has an NX15000 and has this problem?

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Rochester Hills, MI
    Posts
    52
    Finally got it to work after editing the following BIOS settings:
    Advanced BIOS Features>First Boot Device>set it to something other than USB device
    Advanced BIOS Features>Second Boot Device>set it to something other than USB device
    Advanced BIOS Features>Third Boot Device>set it to something other than USB device
    Advanced BIOS Features>Boot Other Devices>Disabled
    Integrated Peripherals>USB Device Settings>USB Keyboard Function>Disabled
    Integrated Peripherals>USB Device Settings>USB Storage Function>Disabled
    Integrated Peripherals>USB Device Settings>USB Operation Mode>Full/Low Speed

    All of these had to be changed before it would boot

    EDIT: Although it boots to the OS now, the BIOS seems a bit glitchy. It doesnt show POST screen after VIA logo screen and if you press delete to enter the setup it just goes to a flashing underscore screen and freezes. Everything goes back to normal if you boot without the USB touch screen though.

Similar Threads

  1. 2006 Acura TL OEM Navi Touchscreen Integration
    By met152 in forum Show off your project
    Replies: 71
    Last Post: 09-24-2010, 10:34 PM
  2. WTB: 7" replacement touchscreen Lilliput EBY701
    By jaw4322 in forum Classified Archive
    Replies: 5
    Last Post: 02-14-2007, 11:38 AM
  3. Problem Identifying Touchscreen Controller
    By yingyang006 in forum Input Devices
    Replies: 0
    Last Post: 01-08-2007, 09:01 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 10-13-2004, 09:17 AM
  5. USB Touchscreen Problem
    By skeeter007 in forum Input Devices
    Replies: 3
    Last Post: 10-07-2004, 02:49 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •