Results 1 to 9 of 9

Thread: Logitech Microphone Not Working M10000 (ACK!)

  1. #1
    Low Bitrate
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    88

    Logitech Microphone Not Working M10000 (ACK!)

    I have a M10000 mobo and the 3.5mm non usb Logitech noise cancelling microphone.

    WELL the mic won't work. It works fine on my laptop but it won't work for anything on my carputer. I have searched and searched and read a similar post where they talked about 5.1 sound but mine is set for desktop speakers. I have tried turning up the volume in the recording option and nothing is muted and the audio drivers are updated.

    Anyone else have this problem?

    I have XP Home

  2. #2
    Neither darque nor pervert DarquePervert's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Elsewhere
    Posts
    13,948
    Just because Windows is set for desktop speakers doesn't mean that the motherboard is.
    I believe the M1000 uses a jumper to set it for 2 channel for 5.1 audio. Check the manual and then the jumper.
    Have you looked in the FAQ yet?
    How about the Wiki?



    Under normal circumstances, a signature would go here.

  3. #3
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    i have the m10k and there is no jumper as you describe as far as i know
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  4. #4
    Low Bitrate
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    88
    Quote Originally Posted by antimatter
    i have the m10k and there is no jumper as you describe as far as i know
    Does your Mic work? I went through the manual and nothing is set to 5.1...this is killing me I cannot figure it out for the life of me!

  5. #5
    Low Bitrate
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    88
    Changed to an external soundblaster MP3+ card and still NOTHING! What could it be?

  6. #6
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,166
    Blog Entries
    52
    i had a similar problem with my EPIA 800.. mic went out for no apparent reason. I ended up having to switch to a usb mic. Not even a reformat cured the problem.

  7. #7
    Newbie JorisC's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Limburg, Belgium
    Posts
    19
    I have the same problem:
    I have a Epia M10000 and a normal microphone (www.mrhandsfree.com), the mic works perfect on my desktop but not on my Epia mobo (using both with WinXP Pro SP1).
    I've tried other Audio drivers but nothing...

    Don't know what to do...
    JorisC

    My install

  8. #8
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,166
    Blog Entries
    52
    connect to the internet and run the audio setup wizard. For whatever reason it worked for me. You HAVE to be connected to the net.

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    44
    I had this too! I got a USB Mic in the end. I suspect its something to do with levels though. I tried an amplified mic and that worked. A passive mic wouldn't work yet it was fine on my desktop.

Similar Threads

  1. Logitech "noise-cancelling" microphone
    By evandude in forum Input Devices
    Replies: 33
    Last Post: 10-24-2007, 06:08 PM
  2. Microphone not working
    By smkau18 in forum Input Devices
    Replies: 17
    Last Post: 06-24-2005, 09:41 PM
  3. iBug Logitech Microphone Install (pics)
    By Bugbyte in forum Input Devices
    Replies: 17
    Last Post: 05-02-2005, 01:29 PM
  4. EPIA M10000 TV-out not working!!
    By JayKaye in forum General Hardware Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 02-08-2005, 02:41 PM
  5. cant get Gf4 mx440 working with M10000
    By fasternfaster in forum LCD/Display
    Replies: 19
    Last Post: 12-27-2004, 04:35 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •