Results 1 to 8 of 8

Thread: touchscreen fixed but not controlling

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    55

    touchscreen fixed but not controlling

    hey guys

    i had a motorized lilliput which stopped working (panel was ****ed, couldnt even calibrate it) so i sent it back and have my replacement now.

    I just hooked it up and now it calibrates fine (beeps and carries on) and i can finally do the 25 pt calibration and draw the lines etc. so the panel works now.

    BUT it is not being used as an input device! once i quit setup, the touchscreen has no implications on the computer, it doesnt move the cursor or anything. What should i do?
    Progress 50%
    Next Step: Making Enclosure, Hard Wiring PSU

    Thinkpad 1Ghz P3
    256MB RAM
    Lilliput Motorised
    80GB 3.5"

  2. #2
    Maximum Bitrate d_sellers1's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Austin, Texas
    Posts
    856
    Just for ****s and giggles, I'd remove the touchscreen drivers and reinstall. What version drivers are you using and did the panel ever function properly on your system?

    Derek
    Progress [||-------]
    View my Worklog to see some of my progress.
    Downgraded Progress - Starting with another car... 09/13/06

  3. #3
    Constant Bitrate
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    120
    Any luck with resolving this? I'm having the same issue. I tried reinstalling the drivers (didn't remove the old ones first) but that didn't help.
    In the works...
    Dell GX240 SFF
    P4 1.8GHz, 256 RAM, 160GB HDD
    8" Lilliput (fab work completed - F-150)

    My worklog
    Misc crap FS - OLD laptop (w/ adapters) | Sony memory | USB key | Printer Dock, etc

  4. #4
    Constant Bitrate
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    120
    Just an update for anybody else who searches for this one, you must uninstall the old driver and reinstall the new one. After I did this, my touchscreen didn't configure the mouse correctly the first couple times, but when I got in the car this morning it worked just like it was supposed to.
    In the works...
    Dell GX240 SFF
    P4 1.8GHz, 256 RAM, 160GB HDD
    8" Lilliput (fab work completed - F-150)

    My worklog
    Misc crap FS - OLD laptop (w/ adapters) | Sony memory | USB key | Printer Dock, etc

  5. #5
    Constant Bitrate randomjohn's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    CT
    Posts
    162
    Another horribly cludgy workaround is to have the tskit app whatever it's called load on startup. That at least ensures mine works every time, although I then have to click cancel or ok, but I was having a horrible time having the ts be recognized on startup w/o running the app first.
    GA-K8VM800M, Sempron 64 2800+, 512mb DDR400, D-Link USB BT, Linksys .11g NIC, 250gb IDE, BU-353, SIR-ALP1 w/ MJS, DSATX 220w, DWW-700H

    Worklog: http://www.mp3car.com/vbulletin/worklogs/65059-03-jetta-if-i-can-any-idiot-can.html
    Now with pictures!

  6. #6
    Constant Bitrate
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    120
    My TS went back to acting all erratic again.

    I guess I'll try removing and reinstalling the drivers and hope this fixes it. I'm sure its not a very current driver, but it should still at least be functional.
    In the works...
    Dell GX240 SFF
    P4 1.8GHz, 256 RAM, 160GB HDD
    8" Lilliput (fab work completed - F-150)

    My worklog
    Misc crap FS - OLD laptop (w/ adapters) | Sony memory | USB key | Printer Dock, etc

  7. #7
    Constant Bitrate
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    120
    I still haven't had any luck resolving my issue. Is there something more to fixing a driver issue than removing and reinstalling it?

    Or what are the odds the touchscreen itself broke, even though that doesn't seem like the problem?
    In the works...
    Dell GX240 SFF
    P4 1.8GHz, 256 RAM, 160GB HDD
    8" Lilliput (fab work completed - F-150)

    My worklog
    Misc crap FS - OLD laptop (w/ adapters) | Sony memory | USB key | Printer Dock, etc

  8. #8
    Constant Bitrate
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    117
    im having the SAME problem..... it works on calibration and draw test,but wont work anywhere else ie. desktop

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 10-13-2004, 09:17 AM
  2. USB Touchscreen Problem
    By skeeter007 in forum Input Devices
    Replies: 3
    Last Post: 10-07-2004, 02:49 PM
  3. Lilliput touchscreen problems -- Need Help
    By BrUTaL in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 08-20-2004, 08:41 PM
  4. Replies: 20
    Last Post: 07-23-2004, 09:26 PM
  5. FS: 7"VGA Panel w/ touchscreen kit
    By G35Pimp in forum Classified Archive
    Replies: 14
    Last Post: 03-16-2004, 11:43 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •