Results 1 to 7 of 7

Thread: Have power to my laptop but it does not charge the battery

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    34

    Have power to my laptop but it does not charge the battery

    Anyone run into this? I have a carnetix p1900 powering a dell latitude d600. I've jumpered the p1900 to provide 19v. The laptop power supply is rated at 19.5v. The battery charges indoors.

    Would there be a problem jumpering the p1900 to 20v? I'm i even headed the right way?

  2. #2
    Low Bitrate RickS's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bethesda, MD
    Posts
    86

    Go for it

    I have my Gateway 600YGR running off the Carnetix P1900 set at 20v and it works great. Check the actual voltage at the connector coming out of your AC adapter and at the connector attached to your P1900 and you'll see where you need to set it. At 19V on the P1900, I was only getting 18.5V at the connector and at 20V, it was dead on 19.5V.

  3. #3
    Low Bitrate RickS's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bethesda, MD
    Posts
    86

    Oh yeah...

    Another thing (a great tip I got from someone here), before you go too far, check your Dell. The d610s I just got at work have an extra pin in the connector. The laptop uses that to make sure you're using a genuine Dell power supply...the P1900 probably won't send the right signal. I don't know what that third pin actually carries.

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    34
    Quote Originally Posted by RickS
    Another thing (a great tip I got from someone here), before you go too far, check your Dell. The d610s I just got at work have an extra pin in the connector. The laptop uses that to make sure you're using a genuine Dell power supply...the P1900 probably won't send the right signal. I don't know what that third pin actually carries.
    good lord. something like this, if accurate, may require me quite the rewrite of how i've done things...

    (aside, thanks for the info)

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    34
    it just sank in...
    the switch to 20v had no effect. i just realized that my beautiful little power setup is screwed.

    this kinda confirms it: http://www.powerstream.com/lta-Dell.htm

    damned proprietary power!!!

  6. #6
    Calm
    Down
    Or
    Get
    A
    2
    Week
    Vacation
    -Love
    The
    Forum
    Policeman
    Wiredwrx's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,605
    Quote Originally Posted by derbis
    it just sank in...
    the switch to 20v had no effect. i just realized that my beautiful little power setup is screwed.

    this kinda confirms it: http://www.powerstream.com/lta-Dell.htm

    damned proprietary power!!!

    Wow, sounds like a violation of the magnusson-moss act. I wonder how they got away with that.

    Michael
    ...I love the French language...especially to curse with...Nom de Dieu de putain de bordel de merde de saloperies de connards d'enculés de ta mère. You see, it's like wiping your *** with silk, I love it.

  7. #7
    Super Moderator. If my typing sucks it's probably because I'm driving.... turbocad6's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    NY
    Posts
    6,234
    get a lind power adaptor & trip a relay with your p1900 to power it.... either that or remove the battery... if you using a startup shutdown controller it's doing nothing for you anyway.....

Similar Threads

  1. HOW TO:use opus with a laptop......
    By turbocad6 in forum Power Supplies
    Replies: 24
    Last Post: 06-25-2009, 07:31 AM
  2. All-In-One COTS Solution: AC/DC, Battery, etc.
    By Pwrplayer in forum Power Supplies
    Replies: 4
    Last Post: 01-25-2005, 11:01 PM
  3. Need program to play WAV depending on laptop power status
    By Engram in forum Software & Software Development
    Replies: 2
    Last Post: 01-10-2005, 12:28 PM
  4. MPJA - MECI ASTEC DC-DC Converter
    By Luc in forum General Hardware Discussion
    Replies: 39
    Last Post: 11-22-2004, 10:31 PM
  5. Wanna power this laptop since I fried my system today.
    By MikeHunt79 in forum Power Supplies
    Replies: 6
    Last Post: 07-07-2003, 12:24 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •