Results 1 to 3 of 3

Thread: Xenarc 700TSV Offset at 800x480?

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    10

    Xenarc 700TSV Offset at 800x480?

    I am running Windows XP on a Via SP13000 connected to a Xenarc 700TSV with the Streetdeck front end. It has been running pretty good for six months at an 800 x 600 resolution. Today when I started the car the Via BIOS graphic displayed normally, the screen auto sync'd to 1024x768 and displayed the restarting Windows graphic normally. Then the screen auto sync'd to 800x600 and when it displayed the Windows desktop (and subsequently displayed the Streetdeck interface) the image was offset to the right by approximately 200 pixels. In other words there was a 200 pixel wide black stripe on the left-hand side of the monitor and then the expected image started at pixel 201 and continued off the right-hand side of the screen (the 200 pixel number is an approximation.)

    The touchscreen continues to function as normal in that I need to touch the screen where the button *should* be in order to activate the button even though the button graphic is displayed 200 pixels to the right.

    I changed the Windows resolution to 1024x768 and everything lines up fine. I returned to 800x600 and the 200 pixel offset returned. Rebooting didn't help. The cabling all appears to be undisturbed and solid.

    Any ideas?

    Steve

  2. #2
    Emo
    Emo is offline
    Variable Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    310
    hmm..... I'm running 800x480 with the same mobo and the same screen and it offsets like that when powerstrip is starting up and making every look good on that resolution but then it goes away...

    maybe clear the CMOS or shut the power completely from the monitor for a few moments until it clear out

  3. #3
    Maximum Bitrate zPilott's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Austin
    Posts
    509
    i had a weird problem like that for a while, and it just went away....

    I had to manually adjust the offset with the front panel buttons when it would happen, but I never found a real fix for it.

    |V1 Virtual Display|

    Hard work often pays off over time, laziness always pays off right now.

Similar Threads

  1. Xenarc 700TSV @ 800x480 on a Mac mini?
    By MacVroom in forum MacCar
    Replies: 20
    Last Post: 04-14-2008, 07:07 AM
  2. 800x480 w/ VIA M6000 & Xenarc - no DDC Channel
    By Camryputer in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 10-01-2006, 10:45 PM
  3. Xenarc 700TSV 7'' touch screen
    By krazymarine in forum Classified Archive
    Replies: 3
    Last Post: 09-20-2006, 10:55 PM
  4. Xenarc 700TSV 800x480 Support
    By auto_robotics in forum LCD/Display
    Replies: 7
    Last Post: 08-27-2004, 12:33 PM
  5. Has anybody got 800x480 to work with ver2 xenarc?
    By ChrisC in forum LCD/Display
    Replies: 4
    Last Post: 10-25-2003, 04:28 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •