Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 28

Thread: [SOLVED] help, my screen wont turn on!

  1. #1
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Sweden/Vaxjo
    Posts
    418

    [SOLVED] help, my screen wont turn on!

    ok.. here's the deal, I was going to mount my screen this weekend with some fiberglass and so on so I removed everything from the front part of it... being sure that I noticed where everything was going...

    Today I put it all together again, had some problem with the biggest of the flat cables but it finally got there to, now when I was putting it back in the car the power buttons seems to have stopped working, there's a red light that usually turn blue when I turn the screen on but nothing happends... I can hear the small "clicking" sound when I press the button so it's at the right place, took it apart one more time and all the cables are connected... any ideas!

    btw, it's kind of a noname screen but it looks like this:
    Swedish site for CarPC's
    http://www.bilpc.info

  2. #2
    MySQL Error MatrixPC's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Beach City, Socal
    Posts
    4,053
    Sound like lilliput infamous button board problem. Connector and cable isn't line up correctly.
    BTW, that screen look like a lilliput.
    Take the ribbon cable out of the button board and slide it to the left when insert. If it doesn't work, move it to the right. If that still doesn't work, some other problem.
    2004 Matrix XR A7N8X-VM/400 AMD XP-M 2500+, DS-ATX
    89 Supra Turbo P3 600E@750/Abit BE6 II, Alpine M-BUS Car2PC.
    Y2K Accord Dell GX150
    RoadRunner is the best FE PERIOD
    EmoRebellion is a SCAMMER

  3. #3
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Sweden/Vaxjo
    Posts
    418
    Quote Originally Posted by MatrixPC View Post
    Sound like lilliput infamous button board problem. Connector and cable isn't line up correctly.
    BTW, that screen look like a lilliput.
    Take the ribbon cable out of the button board and slide it to the left when insert. If it doesn't work, move it to the right. If that still doesn't work, some other problem.
    Thanks, I ran out quick this morning hoping it would help but no... still only the red light! I tried to see and the cable looks aligned with the connectors inside it!

    As I said I was having some problems getting the other cable getting connected, it's twice as wide as the one from the buttons, have no clue how that little white plastic part is supposed to hold it, and now when I removed and checked again some of the "wires" looked bent at the end, can I just take a scissor and cut away 1-2 mm of it...

    if it looks like a lilliput it might work the same way to... isn't there anyway to "bypass" the power-on button so that it turns on when I turn on the ignition... that might work!
    Swedish site for CarPC's
    http://www.bilpc.info

  4. #4
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Sweden/Vaxjo
    Posts
    418
    So, been trying a lot this morning, tried every position of the button cable that I could think of but it still only gives me the red light, cut away the part of the wider cable that looked bad and attached it again, still no go...
    by now I have re attached all the cables a multiple times but it just wont give me the blue power on light...

    as I thought it might be the button I even dug up the remote but that didn't help either! I'm getting real sad and frustrated right now since I need my comp for work and I don't have the spare money to get a new screen!

    Read about 2 ways of getting atleast a lilliput to start with the ignition, I'm not that good as soldering and I don't want to mess it up even more and for the other solution I need the screen to be on!

    any other ideas or am I the only one that have had this problem!
    Swedish site for CarPC's
    http://www.bilpc.info

  5. #5
    Constant Bitrate almera's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    195
    Guessing it's a Lilliput 7" VGA Touchscreen 629GL-70NP...

    Have you tried auto power on :
    http://www.mp3car.com/vbulletin/lcd-...ing-guide.html

  6. #6
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Sweden/Vaxjo
    Posts
    418
    Quote Originally Posted by almera View Post
    Guessing it's a Lilliput 7" VGA Touchscreen 629GL-70NP...

    Have you tried auto power on :
    http://www.mp3car.com/vbulletin/lcd-...ing-guide.html
    No idea if it's a lilliput or not... doesn't say anything abour brand on it... as soon as I get the screen to start up again I'm gonna try that one... but right now I only get the red light as stated above!
    Swedish site for CarPC's
    http://www.bilpc.info

  7. #7
    MySQL Error MatrixPC's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Beach City, Socal
    Posts
    4,053
    Take a picture of the controller board and the lcd panel and post it here. Some may recognize it.
    2004 Matrix XR A7N8X-VM/400 AMD XP-M 2500+, DS-ATX
    89 Supra Turbo P3 600E@750/Abit BE6 II, Alpine M-BUS Car2PC.
    Y2K Accord Dell GX150
    RoadRunner is the best FE PERIOD
    EmoRebellion is a SCAMMER

  8. #8
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Sweden/Vaxjo
    Posts
    418
    ok, here are some shots of the inside of my screen... I'm getting really frustrated here so any suggestions are welcome.





    Swedish site for CarPC's
    http://www.bilpc.info

  9. #9
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Sweden/Vaxjo
    Posts
    418
    so I guess no one have any more suggestions what might be wrong... the screen isnt dead since it shows a red light... it just wont turn on!
    Swedish site for CarPC's
    http://www.bilpc.info

  10. #10
    Constant Bitrate almera's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    195
    Unfortunately I have a dead monitor as same issue. I have replaced ribbon cables, even new LCD panel but no go. That was because of controller board failure. Sorry that I can't help more..

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. any feedback info. on Dynamix 7" VGA Touch Screen TFT ???
    By xtreamvette in forum LCD/Display
    Replies: 29
    Last Post: 04-22-2007, 03:19 PM
  2. MAJOR Stability issues with Car PC
    By belezeebub in forum Newbie
    Replies: 21
    Last Post: 11-21-2006, 01:35 PM
  3. Xenarc 700TSV 7'' touch screen
    By krazymarine in forum Classified Archive
    Replies: 3
    Last Post: 09-20-2006, 10:55 PM
  4. How do you guys/gals auto-off your LCD screen?
    By zac_haryy in forum LCD/Display
    Replies: 13
    Last Post: 02-21-2006, 05:23 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 01-26-2006, 02:35 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •