Results 1 to 10 of 10

Thread: Xenarc causes PSU overcurrent...

  1. #1
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Maryland
    Posts
    87

    Xenarc causes PSU overcurrent...

    I recently installed the P1900 into my car, along side an intel mini. I proceeded and hooked up the xenarc 700tsv, which worked fine for 2 boots, but afterwards would cause an overcurrent, which forced the PSU to shut down.

    I strongly assume that the error here was my method of hooking up the xenarc. I simply took the car adapter, split it open, and attached the white wire to power, and black to ground. As I said, I'm pretty sure this is where i messed up.

    Any help is greatly appreciated.
    CarPC status:

    [XXXXXXXXXX] 100% Complete
    [XXXXXXXXXX] 100% Installed
    [XXXXXXXXXX] 100% Software

    CarPC v1.2 is now in effect. Software updates and hardware additions to come.

  2. #2
    FLAC mbkowns's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    SOCAL
    Posts
    1,141
    Could be overloading your 5v rail by connecting it to the 5v RED wire on the molex connector. You had the color code right on the xenarc cable side. On the Xenarc cable connect the white wire to the yellow on the molex cable and then connect the black xenarc wire to the closest black wire ground on the molex connector.


    If that doesn't work kill all other devices with power that do not need to be there for it to post.
    2005 Ford Mustang GT <- - - UPDATED PICTURES

    2003 KAWASAKI Z1000 - CUSTOM MODZ

    MBK (AIM = IllMBKllI)

  3. #3
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Maryland
    Posts
    87
    I'm a tad confused. I'm not using 5v but 12v. I was under the impression that is what the xenarc needed. Second, I'm not using a molex. The power is coming from the CarNetix P1900, not the mini itself.

    Does the xenarc need 5v instead of 12v???
    CarPC status:

    [XXXXXXXXXX] 100% Complete
    [XXXXXXXXXX] 100% Installed
    [XXXXXXXXXX] 100% Software

    CarPC v1.2 is now in effect. Software updates and hardware additions to come.

  4. #4
    FLAC mbkowns's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    SOCAL
    Posts
    1,141
    Quote Originally Posted by KryptonianJorel View Post
    I'm a tad confused. I'm not using 5v but 12v. I was under the impression that is what the xenarc needed. Second, I'm not using a molex. The power is coming from the CarNetix P1900, not the mini itself.

    Does the xenarc need 5v instead of 12v???

    I wanted to make sure you were using the 12v rail yellow wire vs the 5v red wire. After that you could have a bad unit my first xenarc was bad and I took it straight to xenarc and they replaced it for me.
    2005 Ford Mustang GT <- - - UPDATED PICTURES

    2003 KAWASAKI Z1000 - CUSTOM MODZ

    MBK (AIM = IllMBKllI)

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6
    ???
    What are you guys talking about??

    KryptonianJorel: Assuming you've wired it correctly (into the secondary output on the Carnetix), double check it is indeed giving out 12V with a voltmeter over the lines. If that's right, you can check the amperage draw... The P1900 was made to run the mac mini on primary with a screen secondary and run very happily so if it's overcurrenting then my guess is your xenarc is shorting somewhere inside the unit and a return will be necessary.
    Again, check the secondary output wire(and ground) with a multimeter and make sure it's putting out what it should.

  6. #6
    FLAC mbkowns's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    SOCAL
    Posts
    1,141
    Quote Originally Posted by rustyP View Post
    ???
    What are you guys talking about??
    what do u mean newb
    2005 Ford Mustang GT <- - - UPDATED PICTURES

    2003 KAWASAKI Z1000 - CUSTOM MODZ

    MBK (AIM = IllMBKllI)

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6
    What i mean is.. there is no molex connectors on the carnetix unit.
    Nor should he be connecting his Xenarc to a molex from the computer (i read mini n thought mac mini, i meant intel mini hehe oops)
    He should simply wire the power from the xenarc directly to the carnetix unit.

  8. #8
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Maryland
    Posts
    87
    I'll check to make sure the draw is correct rusty. I don't think a replacement will happen...I've already cut the casing to hell. There is no way they would replace it.

    mbkowns, I am confused (obviously) as rusty pointed out, i am using an intel mac mini, not a mini cooper (just in case there was confusion), and I am running power from a P1900. The primary output is set for 18v to the mac mini, and that works fine. The secondary output has the option of 12v or 5v and is set to 12v.

    I'm guessing that I need a resistor in-line with the xenarc so that it wont draw as much power, but I'm no electrical engineer, so if I do, I wouldn't know what to use.
    CarPC status:

    [XXXXXXXXXX] 100% Complete
    [XXXXXXXXXX] 100% Installed
    [XXXXXXXXXX] 100% Software

    CarPC v1.2 is now in effect. Software updates and hardware additions to come.

  9. #9
    FLAC mbkowns's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    SOCAL
    Posts
    1,141
    Quote Originally Posted by KryptonianJorel View Post
    I'll check to make sure the draw is correct rusty. I don't think a replacement will happen...I've already cut the casing to hell. There is no way they would replace it.

    mbkowns, I am confused (obviously) as rusty pointed out, i am using an intel mac mini, not a mini cooper (just in case there was confusion), and I am running power from a P1900. The primary output is set for 18v to the mac mini, and that works fine. The secondary output has the option of 12v or 5v and is set to 12v.

    I'm guessing that I need a resistor in-line with the xenarc so that it wont draw as much power, but I'm no electrical engineer, so if I do, I wouldn't know what to use.
    U have 30 days once u open it to return the unit for another. Order a new case its like 15 bucks.

    as long as the xenarc is getting 12volts from the carnex it will be fine..
    2005 Ford Mustang GT <- - - UPDATED PICTURES

    2003 KAWASAKI Z1000 - CUSTOM MODZ

    MBK (AIM = IllMBKllI)

  10. #10
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Maryland
    Posts
    87
    well it turns out that all i had to do was rewire the car with a second line to the p1900, and replace the wires with 10 gauge wire.
    CarPC status:

    [XXXXXXXXXX] 100% Complete
    [XXXXXXXXXX] 100% Installed
    [XXXXXXXXXX] 100% Software

    CarPC v1.2 is now in effect. Software updates and hardware additions to come.

Similar Threads

  1. Xenarc direct cause of audio noise- help!
    By shidarin in forum LCD/Display
    Replies: 5
    Last Post: 04-19-2008, 09:53 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 12-08-2005, 10:41 PM
  3. Xenarc > psu question
    By Tuckie in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 11-12-2005, 12:08 PM
  4. DSATX review / Shuttle PSU mod
    By alti in forum The Review Palace
    Replies: 7
    Last Post: 10-11-2005, 01:34 PM
  5. Replies: 88
    Last Post: 09-15-2004, 05:38 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •