Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: TSV-700-B observatuions

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    53

    TSV-700-B observatuions

    I have a 700-tsv 5 wire edition bought earlier in the year which i recently upgraded to 3M.

    My buddy just bought the 2008 model from the store here, and we had a chance to compare.

    Holy crap is it bright, it's brighter than my upgraded monitor.

    And to my SURPRISE. His nvidia based NB, and my radeon both set to 800x480 on the first shot (using power strip). It even reports "800x480" on power up. This confirms the older models reporting "640x480" is indeed a hardware bug.

    Also in it's native res it's REALLY clear.. Fonts looks perfect.

    As soon as the sun comes out we'll post some pics.

    I didn't think the new version was really that different. I might sell mine and get one of these..

    Stav

  2. #2
    Low Bitrate
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    95
    Subscribing for pics

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    53

    Pics

    Here they are;

    If it had an anti-glare coating (too bad 3m sent me a 2"x2" sample of ARMR-200). I am sure it would be much better, as some of the glare is our faces is reflecting in the glass.

    Not transflective, but not bad at all.

    Stav
    Attached Images Attached Images    

  4. #4
    Low Bitrate
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    95
    What hardware are you using?

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    53
    This a nvidia based toshiba (7600go), it also worked with my radeon mobility 9000 both using powerstrip..

  6. #6
    Low Bitrate
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    95
    Xenarc got back to me today stating that the older 700TSV models take 800x480 but the on screen display will only show 800x600. They assured me that the screen is still showing its native format. To be honest, I don't buy that but then again, I have no way of finding out as I can't even get 800x600 to show up on the OSD at that resolution.

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    53
    I call BS too, the fonts look 100x clearer on the newer model..

  8. #8
    Low Bitrate
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    95
    Well, after messing around with the Biostar drivers I think I got it to work. It looks like the monitor doesn't in fact report the native resolution. Mine is reporting 600x480 or whatever but appears to be the proper resolution. Circles are circles and whatnot. I did have to do some font resizing on Windows which I think might be a problem with the way they layer font shadows but as of now I think it's at the native res. I'll mess with it more over the next few days and post if anything changes. I'd love to play with powerstrip some more but apparently the trial on it is only good for a few days and I'm not about to reformat my OS to get more time to mess with it.

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    53
    Mine does the exact same thing.. 640x480, i used the powerstrip settings in the FAQ on xenarc's site.

    We got the 2008 model working in 30 seconds, I spent like 4-5 hours messing with mine (drivers, powerstrip, etc).

    i am dumping it, ordered a newer model..

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    May 2006
    Location
    IL.
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by SuperJ View Post
    Xenarc got back to me today stating that the older 700TSV models take 800x480 but the on screen display will only show 800x600. They assured me that the screen is still showing its native format. To be honest, I don't buy that but then again, I have no way of finding out as I can't even get 800x600 to show up on the OSD at that resolution.
    I don't know what they call "older" ones, but on my 1.5 year old 700TSV osd report resolution correct: 800x480/60Hz (Nvidia 6100 and Intel 945GM).

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Looking for Defect Xenarc 700 TSV Monitor
    By E39_GSXR750 in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 08-22-2007, 06:35 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 11-27-2006, 06:24 PM
  3. Xenarc TSV 700 to M1000 is going to M/F?
    By rdiggidy in forum Newbie
    Replies: 2
    Last Post: 12-24-2005, 12:59 AM
  4. WTB: Broken 700 TSV
    By bad-at-this in forum Classified Archive
    Replies: 3
    Last Post: 11-28-2005, 10:44 PM
  5. For Sale: Xenarc 700 Tsv!!!!!!!!!!
    By autopilot747 in forum Classified Archive
    Replies: 5
    Last Post: 03-30-2005, 08:49 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •