Results 1 to 6 of 6

Thread: Color problems on 7" Carmedien screen

  1. #1
    Newbie Tumeski's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Pieksämäki, Finland
    Posts
    44

    Unhappy Color problems on 7" Carmedien screen

    Hello everyone!




    I bought this screen a few days ago. I've been driving nicely around with it until yesterday. Out of sudden the Red color started to fade away and then it came back... it happened a few times and now its completely dead from red, i've tested it. BUT! the screen works cause menus red/green/blue works just fine even while the windows is underneath it and it has no red color... (that sentence made no sense? ) anyway im sure its not about the screen its about the VGA wire and the connections. Im pretty sure its not on the wire either, but not 100% sure. I think it might be inside the screen that the VGA connector must come loose or something.

    So anyone mind give a tought about this, ill be thankful! I think i just need to send it back and wait a couple of weeks for now one

  2. #2
    Newbie Tumeski's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Pieksämäki, Finland
    Posts
    44
    Okay today when i was on my way to work, i booted my comp up and was able to see the red color for a little longer. So now im a little clueless, cause moving around the wires doesnt help... damn should i just send it over to warranty?

  3. #3
    Variable Bitrate walstib's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    362
    Have you tried it with a different PC and cable?
    Carputer Project Status:
    0% - Mobo died on 2/17/08
    Check out the worklog for my '01 Pathfinder.

  4. #4
    Newbie Tumeski's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Pieksämäki, Finland
    Posts
    44
    yes. i have tried it with laptop and a ATX PC, both => same problem

    I think its just a little thing thats causing it, cause all the other colors work only red seems to dissapear. I have tryed to search around here others have had the same problem but couldnt find any solution for my problem

    Can it be caused by power spike? i mean i used it from the cig lighter for a while and the screen picture altered a bit so i made a connection for PC's PSU and now those problems are gone, but red color is still somewhere :/

  5. #5
    Newbie Tumeski's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Pieksämäki, Finland
    Posts
    44
    okay i've confirmed the wiring. Its ok! I have used my meters to run down some of the board on the touch screen and the red singnal moves nicely there. Now i've been trying a few times to boot the touch screen (power off, power on) and i can see red color fine for few seconds then it dissapers in a blink of eye

    Anyone have any ideas what should i do with this?

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    14
    My liliput does kind of the same thing. While its on it will sometimes cycle through different hues and then sometimes it will go completely out. Im thinking maybe its a heat issue but I have no friggin clue.

Similar Threads

  1. FAQ: Touchscreens explained
    By RedGTiVR6 in forum The FAQ Emporium
    Replies: 1
    Last Post: 07-21-2008, 11:10 AM
  2. SP-716 7" Motorized screen from Ebay
    By XcompX in forum LCD/Display
    Replies: 11
    Last Post: 04-08-2006, 03:46 AM
  3. Touch screen not worky worky (T-View 7")
    By deetap in forum LCD/Display
    Replies: 7
    Last Post: 08-22-2005, 05:44 PM
  4. FS/FT Preinstall lilliput 7" screen in center console
    By l4tran in forum Classified Archive
    Replies: 0
    Last Post: 01-28-2005, 11:28 AM
  5. In-Dash 7" MOTOR TFT or Lilliput 7" Touch Screen
    By JonX69 in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 03-06-2004, 02:22 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •