Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: Brand new EBY701 w/issues!

  1. #11
    Newbie halestorm's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    42
    Quote Originally Posted by nobb View Post
    Yea check the touchscreen cable, it could have been put in backwards. Try getting the TouchKit drivers here:
    http://www.touchkit.com/Drivers.htm
    OK, I identified the ribbon cable. I tried it in both orientations and get the exact same result. I also tried it with the ribbon cable removed, and also the exact same result.

    In addition to the TS not working, when ever the TS is connected to the computer via USB the computer runs REALLY slowly. EG. the little "song" that plays at boot, about 7 notes that play in about 5 seconds ... well, it takes about 30 s for the notes to play, one every once in awhile.
    Dave
    http://www.evalbum.com/2500
    almost no reason to burn gasoline anymore

  2. #12
    Vendor - Mo-Co-So
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    237
    The gold "finger" contacts should be facing up for the touch panel connector where it attaches to the control board. It sounds like you have a defective touch controller.

  3. #13
    Newbie halestorm's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    42
    Quote Originally Posted by theonlykid View Post
    The gold "finger" contacts should be facing up for the touch panel connector where it attaches to the control board. It sounds like you have a defective touch controller.
    OK, gold contacts were up originally (FWIW this would be the non-twisted cable position).
    The seller has agreed to take the defective monitor back and give me a refund (and the next one will come from mp3car.com).
    Dave
    http://www.evalbum.com/2500
    almost no reason to burn gasoline anymore

  4. #14
    Newbie smartass365's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Sonoma County, Komifornia
    Posts
    53
    I've been having some trouble with my 10.4" lilliput the last couple of weeks on cold nights and mornings too. It randomly clicks all over the screen, and when it does respond to touch, the click will be at least a couple of inches from where I originally touched. After a couple of minutes with the heater running, it works like a charm.

    Right now I'm suspecting the 10ft (give or take) usb cable running from my dash to underneath my seat. Is it possible that the cable is more susceptible to interference when it's cold out?

    And when I say cold, I mean about 30F. (Cali)
    2003 Chevy S10
    Truckputer Progress:
    Planning.......[----------X] 100%
    Parts...........[---------X-] 99%
    Fabrication...[---------X-] 99%
    Upgrades.....[X----------] 1%

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Eby701 no input signal back and forth
    By ZoLtRiX in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 06-12-2009, 11:25 PM
  2. FS: Lilliput EBY701 Touch Panel and LCD
    By stevey500 in forum Classifieds
    Replies: 5
    Last Post: 03-24-2009, 04:13 AM
  3. Lilliput EBY701 breakdown
    By shawnmiller in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 08-12-2008, 04:15 AM
  4. EBY701 Help ! Main Board issues...
    By stevey500 in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 05-31-2008, 06:38 PM
  5. Best place to buy EBY701?
    By Conrad_Turbo in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 11-01-2007, 12:00 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •