Results 1 to 6 of 6

Thread: Xenarc 700IDT interference

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    21

    Xenarc 700IDT interference

    Hi,
    I've just finished a car PC install in my 1996 Nissan Skyline. I've got a problem though with horizontal lines that flicker through the display, if that makes sense.
    This only happens on the PC input, i also run 2 RCAs, one for a Playstation 2 and the other for the DVD input from my head deck. Those seems to be fine.

    At first i thought this may be a power issue as the screen runs straight off the cars power supply (not through the PSU). According to the manufacturer it can be run fine like this but i'm thinking of switching to the PSU just to be safe based on most of the posts i've researched here.

    However just to test this theory, i plugged the VGA cable into my laptop instead of the car PC and even at the same res and refresh rate - the flicker is gone. It only happens when the VGA cable is plugged into the car PC.

    Will running the screen off the PSU help solve this problem? And if not what else could i look at trying? The manufacturer makes mention of adjusting the 'phase' option on the screen (doesnt do much), and also running a power filter (have a 5amp one already wired in).
    Thanks for any advice!

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    21
    Anyone able to offer some advice on this one??

  3. #3
    Maximum Bitrate Mickz's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Australia
    Posts
    832
    Have you tried another Monitor on the Car PC? If so, what happens if you change the resolution on the PC, is it the same?

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    21
    Thanks for the reply mate! I plugged in a 17" LCD monitor, obviously running off a powerpoint in the garage, and so far as i can see there isn't any interference.
    I tried a few different resolutions and it looked fine.

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    21
    I've now got the monitor running off the car PC PSU and there is no change, still have the weird wavering lines going through the display. Any other suggestions?

  6. #6
    Maximum Bitrate Mickz's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Australia
    Posts
    832
    I know you tried different resolutions when you connected the big LCD, I assume that you also tried another resolution with the in 7Ē car screen with the Car-PC and I assume you noted no change. I also assume that you used the same video cable each time.

    So the only thing I can think of is that the Video card or onboard graphics are generating a signal that if fine on another monitor but is either marginal or different in such a way as to cause this problem. I have seen this before with different Graphic cards and screens. Some just donít get on together.

Similar Threads

  1. 2005 Mustang - Xenarc 700IDT and JVC HU
    By kmp14 in forum Show off your project
    Replies: 14
    Last Post: 02-01-2009, 03:30 PM
  2. 2003 Mercedes C230K Carlsson CarPC with Xenarc 700IDT
    By the_crooked_toe in forum Show off your project
    Replies: 5
    Last Post: 06-27-2008, 02:33 PM
  3. Xenarc 700IDT Resolution Issues! HELP!
    By gotrice05 in forum LCD/Display
    Replies: 8
    Last Post: 08-29-2007, 08:54 AM
  4. Trade: Have Xenarc TSV for Xenarc 700IDT
    By msreyes in forum Classified Archive
    Replies: 5
    Last Post: 11-27-2006, 10:11 AM
  5. Trade Xenarc TSV for Xenarc Xenarc 700IDT
    By msreyes in forum Classified Archive
    Replies: 4
    Last Post: 06-20-2006, 12:13 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •