Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 38

Thread: EBY-701 Native Auto-Switch Modification/Enable

  1. #21
    Constant Bitrate utd09bry's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Dallas,TX
    Posts
    216
    Looks to me like it's exactly the same... the board layout just doesn't have a plated through-hole for the wire connection. I can see all the components in place... can you trace the connection from the top-most resistor (labeled 103 - one of the three I have shown in the mod) to a wire connection or solder point somewhere else on the board? It almost looks like there's a trace leaving to the right of that resistor that goes off somewhere else (down the edge of the PCB).

    You may find that they have that point tied to a ground plane.... in which case you may be able to cut the trace and try applying 12V to that resistor where the wire would normally be. Just a guess. See if you can figure out what that resistor is connected to

  2. #22
    Constant Bitrate NoTec's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    South Florida
    Posts
    158
    hm interesting. i will open the screen back up tonight [or over the weekend] and see what i can trace out - thanks for the help! this mystery is becoming exciting!

  3. #23
    Newbie
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by Kosti View Post
    You will also need to turn on the feature in the hidden menu for this to work
    How are you getting on? With your monitor.

  4. #24
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    Yea... Has anyone with the Older style 629 that supports the CCFL applied 12v + to the location in question?
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  5. #25
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    163
    Mine looks like this too. Transistor/resistors are already there but there's no wire. So the only mod needed is to solder a wire to the right place. You need to trace that Cu line - it goes right then turns right/down to a bunch of empty connector holes - the one you need is the 4th from top on the right row.



    Quote Originally Posted by VirtualFromRu View Post
    All in the world, is similar

  6. #26
    Low Bitrate
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    60
    I have the Lilliput 629GL-70NP that i purchased in mid to late 2009 from mp3car and the board looks identical to the OPs. I have the plated through hole for the wire etc..

    I set about doing this mod last night and i put 2 smaller resistors 0402 since thats all i had access to and an NPN on the board as per the directions. The first NPN did not work and had no video switching upon supplying a +12V to the wire while the second NPN transistor that I tried worked in that it switched my video input to video2 but then quickly switched back to PC then to video2 in an endless cycle with no time to display any image on either inputs.

    Any thoughts? Should I try another NPN?

  7. #27
    Constant Bitrate utd09bry's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Dallas,TX
    Posts
    216
    Quote Originally Posted by surfntomm View Post
    I have the Lilliput 629GL-70NP that i purchased in mid to late 2009 from mp3car and the board looks identical to the OPs. I have the plated through hole for the wire etc..

    I set about doing this mod last night and i put 2 smaller resistors 0402 since thats all i had access to and an NPN on the board as per the directions. The first NPN did not work and had no video switching upon supplying a +12V to the wire while the second NPN transistor that I tried worked in that it switched my video input to video2 but then quickly switched back to PC then to video2 in an endless cycle with no time to display any image on either inputs.

    Any thoughts? Should I try another NPN?
    How are you testing this? Is this in your car or are you testing this rigged up inside? If you are inside, make sure you are supplying +12V that shares a reference with your monitor. IE, don't use separate supplies. You should be able to use the same power line that feeds your screen.

  8. #28
    Low Bitrate
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    60
    thanks utd09bry. i just fixed this before reading your post and it was indeed the non common ground that was giving me an issue. using the same ground for both the sensing wire and the supply to the board worked great. Thanks though!

  9. #29
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    570
    Quote Originally Posted by VirtualFromRu View Post
    How are you getting on? With your monitor.
    Hello Friend, Very sorry for the very very late reply, the carpc project was parked for sometime because we had another baby.

    Today I did manage to test the trigger and it worked with some issues

    A special thank you to the team @ pccar.ru for there help, I am trying to log on there now to update the post, but cant remember my pw DOH!

    Here is a short video of the issue

    [media]http://s161.photobucket.com/albums/t214/Kostiz/CarPC/?action=view&current=Lilliput629_Reverse.mp4[/media]

    Cheers
    Kosti
    New Car PC Build list in progress

  10. #30
    Low Bitrate chrislamb's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Warwick, UK
    Posts
    79
    utd09bry,

    just did this mod to my lilly and bingo, auto reverse cam input, many thanks for an excellent write up.

    I silly question, what colour phone is VIDEO2 input, red or yellow?

    Cheers

    Chris

    Warwick, UK
    MINI COOPER S PRO

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. Chuck's Skins lots of pics Update 7-16-07
    By Chuck in forum RR Released Skins
    Replies: 297
    Last Post: 11-10-2011, 07:22 PM
  2. lilliput auto switch video
    By p4intel in forum General Hardware Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 04-08-2005, 10:34 AM
  3. Auto off switch
    By Ill1 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 01-17-2005, 02:50 PM
  4. auto start/shutdown with tower switch
    By HybridFox in forum General Hardware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 11-07-2004, 11:10 AM
  5. Auto video switch on lilliput
    By NEO in forum LCD/Display
    Replies: 8
    Last Post: 09-16-2004, 11:14 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •