Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Lose Touch control (Lilliput) After resume from Standby

  1. #1
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545

    Lose Touch control (Lilliput) After resume from Standby

    Any one have any tips to over come this issue?

    I have tried unplugging the actual USB cable ad replugging it back in. Doesn't Help

    Sometimes a reboot helps

    I have a Zotac H55-ITX, i have started an RMA process on the board through the MFG but am hoping that it isn't the motherboard. The reason i think it is the motherboard is because USB on all ports seem quite flakey

    Very irritating
    Last edited by antimatter; 06-16-2011 at 12:53 AM.
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  2. #2
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,820
    are you able to try hibernate with the screen on another pc?

    though, i suspect the same as you-- faulty mo.bo. drivers..

  3. #3
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    I have hybrid sleep enabled so when the Aux battery is below 11.5v it cuts the 5vsb and will resume from hibernation. Resuming from hibernation takes longer than a full reboot (so whats the point right...). Anyhow i remember on occasion i had the same issue resuming from hibernation. I don't have another touchscreen to test with and this screen is in a motorized housing that is really difficult to bring inside the house and test on another machine. i suspect i could bring a laptop out to the car and test but the problem is it is intermittant.

    On monday i will RMA the motherboard. Actually i do have the RMA process completed i just need to send it in. I have been holding off thinking it may be the power supply or something else but i am down to the motherboard or touch pannel.

    I guess the only way that i will know for sure is by bringing a laptop out to the car. I will work on that
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  4. #4
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    So before I sent back the motherboard I tried one last thing... Fresh Windows 7 install to rule out any driver or OS issue. After the OS was installed with all the motherboard drivers i went to install the touchkit drivers. I found that it wouldn't even recognize the Universal USB touchscreen Device on the new build (Windows couldn't find it). So I thought it must be the touchpanel or controller. I switched USB ports and it was immediately recognized. In fact I tried plugging in another device into the USB cable that the touchscreen was plugged into and it wouldn't recognize any device plugged into it.

    So at this point know I at least have 1 bad USB cable... perhaps other issues as well. I will monitor things on the new build but I am optimistic that swapping cables will resolve the issue
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  5. #5
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    So it wasn't the cable... well only the cable. Today even after swapping cables I lost touch control after resume from standby.

    So I packed up the motherboard and shipped it back. Let's see if the new one they send me is any better. I am betting that the problem was with the motherboard at this point.
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  6. #6
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    So I have the motorized touchscreen out of the car and will be doing some testing over the next week to see if I can reproduce this issue on a different system. If so I will know it is the touchpanel/ controller.
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  7. #7
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    I am having a really tough time with narrowing this down. While testing in the house with my laptop I was able (I think) to get the touchscreen to stop working. It wasn't related to sleep though. I just left it in on for about twenty minutes and it but stopped responding.

    I said I think because I left for another 20 minutes and when I came back it was working so it left some doubt in my mind that I reproduced the issue. All my attempt thus far have yet to reproduce the issue a second time.

    Ill give it a go some more and see if can get it to fail again. I think the safest route thus far (once I disassemble the unit) is to replace the controller and use the heat gun method on the touch panel itself.

    I wish the issue wasn't intermittant
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  8. #8
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    So I have been testing this thing in the house and I haven't been able to get the problem to crop up again. I should have my zotac board back soon so I will be able to do more testing with the complete setup.
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  9. #9
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    So i got my motherboard back from the doctors and was able to do some good testing today. I had everything hooked the way it would be in the car (my regular carpc and motorized monitor) inside the house on my workbench. I was working on the carputer and i noticed the touchpanel wasn't working but it was recognized as a device in the device manager. So i quickly unplugged the vga cable and usb cable and plugged it into the laptop that i was using for prior testing. This laptop was setup with the touchkit drivers and everything and it didn't work on the laptop either.

    I let it sit a while longer (10 min or so) and it started working again on both systems. This definitly isn't a motherboard issue. This is most definatly the touch panel. The thing that sucks is that this was a specially enhanced sunlight readable lilliput and replacing the just the touch pannel the MP3 car store wants $300. I am going to try the heatgun trick as a last resort
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  10. #10
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    So I took the motorized housing apart and applied heat to the sides of the touch panel and applied pressure as indicated in the stickied thread in the LCD forum. I got everything back together. Time will tell if it resolved the issue.
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Loose windows control after exiting RR
    By qha_vn in forum RR Bug Tracker
    Replies: 8
    Last Post: 12-11-2007, 01:23 PM
  2. Can't change volume control after standby resume
    By lloydy in forum Road Runner
    Replies: 7
    Last Post: 08-24-2006, 11:43 AM
  3. Resume from standby volume control problem
    By rjoek in forum FrodoPlayer
    Replies: 2
    Last Post: 03-08-2005, 03:55 PM
  4. Touch layer coming loose?
    By XxMattFxX in forum LCD/Display
    Replies: 6
    Last Post: 03-02-2004, 04:51 AM
  5. pretty loose tm701L vga touch
    By julesbchillin in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 11-24-2003, 09:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •