Results 1 to 4 of 4

Thread: egalax calibration issue

  1. #1
    Constant Bitrate eugenweij's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Rozenburg, Netherlands
    Posts
    209

    egalax calibration issue

    Hi,

    I am using a no brand touchscreen overlay with egalax drivers.

    The problem is that it seems to "lose" the calibration all the time , one moment it works fine the next calibration is lost and I have to recalibrate the screen in order for it to work again.

    I have no idea what causes this and therefore no idea how to fix it.

    I am running win7 with RR and the latest egalax drivers for win7
    View my worklog here

  2. #2
    Constant Bitrate eugenweij's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Rozenburg, Netherlands
    Posts
    209
    seriously, nobody has a clue ?
    View my worklog here

  3. #3
    Low Bitrate
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Radelaide South Aus
    Posts
    70
    Hi
    Had a similar issue with my cheap clone and after months of frustrations I gave up and brought another one
    Im now sure it was the fact that I had the monitor in its cradle way to tight and after removing/installing it a few times I damaged the edge of the touch panel, or as the unit got hot the case warped and caused pressure on the edge of the panel.With the new one I removed the base mount metal bracket and filed down the cradle a bit so now it slips in and out pretty easy...
    So far for the last few weeks all is well,I havnt had an issue with the calibration and its been in the mid 40C here so its gotten hot ...I did try this with the old monitor http://www.youtube.com/watch?v=noVnvDXWrj8 but the pull down was a nightmare....and now I have a great 7inch monitor with no touch screen panel

  4. #4
    Constant Bitrate eugenweij's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Rozenburg, Netherlands
    Posts
    209
    I am certain that my install isnt too tight , I lined the edge of the screen with double sided foam tape 1.5mm thick , as mentioned in the installation manual , also between the touchoverlay and the bezel is a 2mm thick one sided foam tape , so I doubt there will be tightness issues
    View my worklog here

Similar Threads

  1. Lilliput Calibration Issue
    By nFiniteTuning in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 12-21-2012, 10:13 AM
  2. TS Issue: X-axis calibration drift.
    By ShawJohn in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 04-27-2008, 02:18 AM
  3. Xenarc 700 TS calibration issue
    By ergman in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 07-12-2006, 12:55 PM
  4. MC2 Speedo / Calibration Issue ?
    By ccsnet in forum FD Bugs
    Replies: 0
    Last Post: 02-06-2006, 04:15 PM
  5. Touchscreen Calibration Issue
    By Bugbyte in forum Input Devices
    Replies: 20
    Last Post: 09-02-2005, 10:20 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •