Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 29

Thread: I don't know how, I don't know why, but I'm ecstatic! (848x480 on M10k)

  1. #11
    Variable Bitrate rgardjr's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    374
    Quote Originally Posted by Nelbert
    To clarify the ability to select the 848x480 and 725x480 (ie usual TV modes).

    The driver you are using is a much older driver than the current ones.

    When I originally installed Win2K on my M10K I installed the drivers off the CD which came with the motherboard. It'd never been plugged into a TV, yet I could select all resolutions including 725x480 and 848x480 and it would display via the VGA.

    When I then updated the drivers to the latest from the VIA Motherboard division, NOT ViaArena, the available resolutions change and I could only select standard resolutions. All the resolutions which are supposed to be TV only were no longer selectable without a TV plugged in.

    Having the 848x480, 725x480 as selectable resolution for VGA output has been removed in the later drivers from VIA.

    When using the VIA M10K and a Lilliput I always get Over Range at any non standard VGA resolution so no 725x480 etc.

    Using my P4 with GF4 I can display resolutions other than the standard ones on the Lilliput.
    I haven't been able to get my Liliput to display 848X480 since I had success the first time. I just get an over range now. I would like to see what 848X480 is supposed to look like on my Lilliput.

  2. #12
    zvi
    zvi is offline
    Constant Bitrate zvi's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Tbilisi, Georgia
    Posts
    156
    848x480 on 7" lilly look pretty cool, good if you set refresh to 75Hz, OSD Info on Lilly should show then: 848x480, horiz sync: 37.7Khz, Vert refresh: 75.0Hz
    I did this on Geforce2 on my desctop pc, but cant do on my Epia M10000 with new drivers, does somebody have earlier driver, that (somebody told) has wide screen options in there?

  3. #13
    Maximum Bitrate PTCruiser's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Switzerland
    Posts
    476
    this was post already some time ago...

    I also use 848x480...

    @zvi as said before this mode is "hidden"...

    You 'll find it under 848x480@32bpp from the "List All Modes" option in display properties/settings/advanced/adapter!
    Epia M9000, lili 7" vga&touch & 2xTM-7002S compo, camera with reversed image, 2.5" 60 GB, 256Mb DDR, Opus 90W, GPS usb... AND MEDIACRUISER of course!

  4. #14
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    165
    OK, this is getting ridiculous. Could someone who has done this successfully, please post exactly how to get 848x480 on the Epia M10K with onboard video? Seems that every person has a different opinion on this.

  5. #15
    zvi
    zvi is offline
    Constant Bitrate zvi's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Tbilisi, Georgia
    Posts
    156
    PTCruser
    Adapter -> list all modes does not have any nonstandard ress, like 848x480 or any, only standard 640x480, 800x600, 1024.768 etc..

    I know that CLE266 supports 848x480, but these drivers, some releases show it, some not, as see from posts.. i have 1.13 BIOS and newest Drv from Viavpsd, tried driver from viaarena, tried that old one too, from CD, same: not shown any non standard res

  6. #16
    Maximum Bitrate PTCruiser's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Switzerland
    Posts
    476
    I flash the latest bios-1 and I have the latest driver...

    I'm on winXP
    Epia M9000, lili 7" vga&touch & 2xTM-7002S compo, camera with reversed image, 2.5" 60 GB, 256Mb DDR, Opus 90W, GPS usb... AND MEDIACRUISER of course!

  7. #17
    zvi
    zvi is offline
    Constant Bitrate zvi's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Tbilisi, Georgia
    Posts
    156
    Quote Originally Posted by PTCruiser
    I flash the latest bios-1 and I have the latest driver...

    I'm on winXP
    What monitor do you use?
    '93 Opel Vectra A with Custom Dash with 7" lilliput
    VoomPC/M1-ATX/M10K/256 RAM/20GB 2,5' HDD/Gemtek USB Radio/WinLite/RoadRunner
    http://zvi.home.ge/pics/?dir=vextra

  8. #18
    zvi
    zvi is offline
    Constant Bitrate zvi's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Tbilisi, Georgia
    Posts
    156
    Quote Originally Posted by unsavory
    OK, this is getting ridiculous. Could someone who has done this successfully, please post exactly how to get 848x480 on the Epia M10K with onboard video? Seems that every person has a different opinion on this.
    some idea, I think VooDoo left somewhere it's ModeLines (some numbers used by video card), that gave VIA's driver to read those modes, and that's why it showed after voodoo. I'll do the same, will put my GeForce2 (wth it my Lilly was working perfectly), install, configure and will see
    '93 Opel Vectra A with Custom Dash with 7" lilliput
    VoomPC/M1-ATX/M10K/256 RAM/20GB 2,5' HDD/Gemtek USB Radio/WinLite/RoadRunner
    http://zvi.home.ge/pics/?dir=vextra

  9. #19
    zvi
    zvi is offline
    Constant Bitrate zvi's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Tbilisi, Georgia
    Posts
    156
    Ohh.. I forgot, it's a PCI slot......on mobo
    '93 Opel Vectra A with Custom Dash with 7" lilliput
    VoomPC/M1-ATX/M10K/256 RAM/20GB 2,5' HDD/Gemtek USB Radio/WinLite/RoadRunner
    http://zvi.home.ge/pics/?dir=vextra

  10. #20
    Newbie weaselcoder's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    24

    Lilliput resolution

    I installed this driver from your link and I get all of the new resolutions, but no matter what I choose...I get "Over Range" message on Lilliput.

    I am stuck at 1024 x 768

    Someone tell me that I have some hope for at least 800 x 600

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •