Results 1 to 5 of 5

Thread: refresh rate problem

  1. #1
    ODC
    ODC is offline
    Newbie
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5

    someone please help!!!!

    Gday
    ive got a 5" sony psone lcd screen and for it i have an epia c3 800 mhz which has onboard s-video
    now i connect it up and it goes fine until after the boot screen- at the logon screen and in windows it flickers so it has 5 mouses and 5 desktops all flickering
    ive put the resolution at something like 640x400 using powerstrip but it still dosen;t work!
    does anyone know how to fix it if so could you explain how in lamen terms

    thanx
    ODC

  2. #2
    Low Bitrate CivicDisturbance's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Cambridgeshire, United Kingdom.
    Posts
    63
    Hi Mate,

    Sounds like a definate Refresh Problem. How is it if you start in 'Safe Mode' !!

    Pretty new to the CarPC scene but have been building/reparing systems for some years.

    Regards

    Chris

  3. #3
    ODC
    ODC is offline
    Newbie
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5
    ok i started in safe mode and it worked fine
    does that mean it is a refres problem and if so where do i have to go in order to solve it
    cheers
    ODC

  4. #4
    Low Bitrate CivicDisturbance's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Cambridgeshire, United Kingdom.
    Posts
    63
    Hi Bud,

    Deffo sounds like a refresh rate problem. Safe mode (Unless someone knows better) runs at 60Hz by default. Have you tried this refresh rate ?

    Normally I get problems with multipul mouse pointers etc when the refresh rate is set too high.

    May be worth a try if you have'nt already.

    Regards

    Chris

    To adjust the refresh rate in windows do the following (May have to do it 'Save Mode' due to current problem)

    Right Click on normal windows desktop, Go down to Properties then click the Settings tab at the top of the box. Click the Advance button, then click the Monitor button. You will then see the adjuster for the Refresh Rates, whack this down to 60Hz then reboot.

    May have just told you how to suck egg's (You already knew how to..) but wanted to add what I could in order to help to sort this problem...

    EDIT - Just done a search and I found that PSOne screens run at 60Hz...Seems this is your problem. There may be a work around to go higher but I do not know for sure.

  5. #5
    ODC
    ODC is offline
    Newbie
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5
    Gday!
    when i run in safe mode under the monitor button - it dosen't have 60 hz as an option it just sais default settings

    i plugged another monitor in but it dosen't change when i stick the lcd back in and ive tried to do it in normal windows but its too hard with the flickering - is there a way i can change the settings in safe mode so that it sais 60 hz as an option?


    cheers
    ODC

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •