Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Lilliput: Have to calibrate every 5 minute?

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    27

    Lilliput: Have to calibrate every 5 minute?

    I tried my new Lilliput today. After installing the drivers everything worked fine. But after an hour I suddenly coudn't use the scrollbars on the right of my browser window anymore. I touched the screen on the far right edge but the mouse pointer wouldn't get any closer than 0.5 inch from the edge. I calibrated (25 point calibration) and it worked again. For 5 minutes. Again the same problem. I calibrated again. The graphical representation of the calibration results get more special every time I run it.

    I restart the pc and the screen. I recalibrated. It seemed better, but still a part of the screen that I can't use.

    Is this normal?

  2. #2
    SMKFree liquid_smoke's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Chicago
    Posts
    4,842
    no its not normal

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    27
    Hm ok, but is it a common error or something?

  4. #4
    Constant Bitrate
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    180

    Palm Stylus!@

    Try using a Palm Stylus to see if it does the same thing.

  5. #5
    Variable Bitrate Batmanatthenewb's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Newark, Ohio
    Posts
    309

    calibration issue

    Quote Originally Posted by yuprules
    Try using a Palm Stylus to see if it does the same thing.
    Have been using a stylus, and am having same problem. Wondering if it has to due with the fact I am running 800x600. Going to use powerstrip and reset to 800x483 as everyone else is trying. Makes since that if the horizontal/verticle size of the screen was correct for the native resolution, the touchscreen would be aligned and should work. I will let you know my results.

    Sam

  6. #6
    Raw Wave Laidback's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Madrid
    Posts
    1,984
    Quote Originally Posted by Batmanatthenewb
    Have been using a stylus, and am having same problem. Wondering if it has to due with the fact I am running 800x600. Going to use powerstrip and reset to 800x483 as everyone else is trying. Makes since that if the horizontal/verticle size of the screen was correct for the native resolution, the touchscreen would be aligned and should work. I will let you know my results.

    Sam
    I use 800X600 no probs. yours sounds f****D if it works for 5 mins then stops...Well, a loose connection at the least!

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    27
    I tried again yesterday. The first time I calibrated, it looked like this:
    .

    The second time (10 mins later) it was a lot worse..

    I sent an email with this screenshot to the reseller (cartft.com), but I have not heard anything yet..

  8. #8
    Raw Wave Laidback's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Madrid
    Posts
    1,984
    >The graphical representation of the calibration results get more special every time I run it.

    That's a good way of putting it!!

    I see what you mean though....

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    27
    I connected the lilliput to my laptop and did a fresh driver installation.
    Results are about te same: useless

    I did the draw test. I tried to draw a nice zigzag pattern, trying to keep in the centre of the columns. Results are bizarre (sorry for large dimensions, 25K though):


  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5
    I have the same damn problem. The screen worked allright for about 2 days, then the right portion of the screen became way out. I tried the screen on another computer, tried different resolutions, but nothing helped. I'm really starting to think the unit is faulty!

    This is wat i get;
    Attached Images Attached Images  

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 02-28-2004, 12:45 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 12-11-2003, 11:36 PM
  3. Lilliput audio inputs/outputs
    By Cinco5 in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 12-10-2003, 03:54 PM
  4. Lilliput composite input flashing?
    By Misanthro in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 12-09-2003, 04:58 PM
  5. Lilliput ghost
    By spectrumzz in forum LCD/Display
    Replies: 9
    Last Post: 11-26-2003, 06:18 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •