Results 1 to 10 of 10

Thread: need help with lilliput RCA video input

  1. #1
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    99

    need help with lilliput RCA video input

    I received a lilliput 7" touchscreen the other day from the same guy I bought it on ebay and I didn't test the RCA video inputs until now, I just used it with my car pc, I put a video source on the RCA's and there is no image on VIDEO 1 ,VIDEO 2, I was wondering if anyone had this problem?

    if you do, how did you fix it?

    Carlos C

  2. #2
    Maximum Bitrate Altimat's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    WI
    Posts
    764
    Turn up the settings in the menu.
    Fabricator

  3. #3
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    99
    I bought a very expensive nightvision camera to used it with this monitor and aparently the voltage from the video output is not sufficient for the liliiput to switch from stand by to show video feed. if I connect direct TV to the RCA video it works , but with the nightvision camera not.

    Does anyone knows if the lilliput haves a internal screw to set the gain from a video input?

    Carlos C

  4. #4
    I'm sorry, and you are....? frodobaggins's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Ruston, LA
    Posts
    8,846
    I don't know but you can get a video amplifier for about 20 bucks if you have to.
    [H]4 Life
    My next generation Front End is right on schedule.
    It will be done sometime in the next generation.
    I'm a lesbian too.
    I am for hire!

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    6
    Having the same problem with my Lilliput. I have been trying to get some of those Atari joystick games to work with RCA in. I originally thought that there was a problem with the setting on the Lilliput but after playing with the USB connector input I got it to work....BRIEFLY. The problem is in either the cable or the connector. I didn't want to VOID my warranty by opening up the screen but I am going to and check for cold solder joints on the PCB. If it turns out to be the cable I will solder in my own cable to allow me to have the connector not sticking out the side.

    Sure wish they would have used a different input setup for the RCA connection.

  6. #6
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    260
    hmmm...I think I may be experiencing the same issue with my setup, but I'm using the TM-701L screen (which happens to be composite input) I thought that my video car maybe at fault (as in the S-video port) Guess the only way to check would be to find another video screen/TV that accepts S video and try it out.

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    6
    Well.....warantee void.

    Solder joints are fine. Starting to look like it is cable problem or cable/connector poor contact. I got it working one more time and just touched the connector and lost it.

    Probably just going to solder in a whole new cable in the Lilli and make a new RCA connector using the other end of the USB cable I canabalize.

    Not what I had in mind when I bought this screen but other than the USB/RCA issue it works great.

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    6
    Got the connection fixed. Added a cable to the Lilli and also made a new RCA input cable. I think the problem was all in the RCA input cable.

    I didn't hook up the power input on the new cable since I already have the 12v wire ran.
    Attached Images Attached Images  

  9. #9
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Greece
    Posts
    134
    I have the same problem.

    I have a CTF700 7" and the sensitivity level for the video-in must have been set tooooo high!

    I don't have a problem when connecting a camera (it works fine) but with the TV-tuner. When the signal quality goes below 80%-90% (!!), the monitor cuts off the image.

    Can i install a video amplifier between the TV-tuner and the RCA video-in of the TFT, in order to trick the TFT and keep the image always on?

  10. #10
    Maximum Bitrate sporty_drew's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Iowa
    Posts
    662
    pshark- do you mind showing me a pic of where you soldered the new connection on? I just bought a 619 and it doesn't have the video connectors at all (the guy i bought it from lost it). Thanks, Drew
    1998 Camaro Worklog Starting over, New setup for 2010

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 01-28-2005, 04:32 PM
  2. lilliput video In sensitivity??
    By spankmebumbum in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 12-27-2003, 05:25 PM
  3. Lilliput RCA with PC?
    By myst in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 11-21-2003, 12:44 AM
  4. Second RCA input on TM-701L
    By chkdsk in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 03-29-2003, 02:39 PM
  5. can I use an amplifier for rca input??
    By sheriff in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 03-23-2001, 09:03 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •