Results 1 to 10 of 10

Thread: Lilliput EEPROM

  1. #1
    Low Bitrate divinity's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Chicagoland
    Posts
    80

    Lilliput EEPROM

    "Access EEPROM fail!! Please check again." Is what I'm getting.

    I've got an EPIA M10000 Neh. board, brand new, loving it so far, hooked up to the touchscreen inside, everything is fine, I can sit and play on the touchscreen with the AC adaptor plugged in , all my USB devices (GPS, USB keyboard, Touchscreen, and USB optical mouse) with no trouble

    Took everything out to the car (literally unplugged power cable and plugged back into the inverter), and the touchscreen no longer works in windows xp. I was able to open up the calibration and it receives the input (it beeps at me while I go through the calibration), but then when it's saving the settings it gets "Access EEPROM fail!! Please check again."

    I did get this the first few days with my touchscreen, but a reinstall of drivers, and it didn't come back. Although I did see some chinese characters every now and then, but I assume those are just another manifestation of the Jurassic park/woman haunting the lilliput.

    So does anyone know where to go from here? Even with my warranty, I'd hate to go through the hassle of sending this back to Hong Kong, but that may be my only option.. I did a and basically there were two things that looked like they might be solutions, opening the housing and securing a plug, or sending it back, but most of those posts were kind of left hanging. Anyone have any input?
    1997 Honda CR-V
    Audio::Custom Speaker Box:/:2x10" Rockford Fosgates:/:Sony Xplod amp
    Computer::Epia M10000:/:Deluo GPS:/:Lilliput 7":/:802.11g:/:In a shoebox
    Software::FrodoPlayer + Destinator3

  2. #2
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2003
    Location
    MA
    Posts
    99
    This might Help...

    TouchScreen EPROM "error/failure"

    I had to send back the controller to get it replaced.

  3. #3
    Raw Wave Laidback's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Madrid
    Posts
    1,984
    But it still works on the AC adapter??

  4. #4
    Low Bitrate divinity's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Chicagoland
    Posts
    80
    Yep, seems to work fine on the ac adaptor, except for the occasional eeprom error when I used it with another computer.
    Set up the carpc inside, screen worked great for the few hours
    Took it out to the car, didn't work
    Brought it back inside, it did work
    Back to the car, didn't work.

    If its a bad eeprom, then why does it work inside? I would think that if it was bad it wouldn't work, regardless of the power source. I
    1997 Honda CR-V
    Audio::Custom Speaker Box:/:2x10" Rockford Fosgates:/:Sony Xplod amp
    Computer::Epia M10000:/:Deluo GPS:/:Lilliput 7":/:802.11g:/:In a shoebox
    Software::FrodoPlayer + Destinator3

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    May 2003
    Posts
    37
    Does your inverter put out the same voltage as your wall outlet???

  6. #6
    Low Bitrate divinity's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Chicagoland
    Posts
    80
    well, some progress was made with the touchscreen, or so I thought. I was able to get it working in the car two different nights, but the morning after it stopped working when I booted up. :P

    I brought everything inside, dismantled and rewired everything (down to the power switches and leds), formatted the drive, reinstalled a fresh copy of windows xp, updated it and installed the lilliput touchscreen drivers. Worked like a charm, tried rebooting several times, turning off, shutting down, switching USB plugs, kept on trucking, unplugged the computer power supply from the wall, and let it sit for an hour or two, came back from Denny's and no more touchscreen. :P Still works physically in the calibration but cannot access the EEPROM again.

    I'm going to be emailing Extreme Audio Electronics again. Their original response was to install drivers, which sometimes fixes the touchscreen, but usually only temporarily, and is completely unacceptable for daily usage.

    Anyone have any more ideas? Or even anyone out there with the same problem?
    1997 Honda CR-V
    Audio::Custom Speaker Box:/:2x10" Rockford Fosgates:/:Sony Xplod amp
    Computer::Epia M10000:/:Deluo GPS:/:Lilliput 7":/:802.11g:/:In a shoebox
    Software::FrodoPlayer + Destinator3

  7. #7
    n00b 4 life mp3oplecarrier's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Chatham, UK
    Posts
    276

    Jurassic Park?

    Is the Jurassic park ghost image appearing the first time a well known feature of these then? I thought I was going mad when I saw that.....

  8. #8
    Raw Wave Laidback's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Madrid
    Posts
    1,984
    Quote Originally Posted by mp3oplecarrier
    Is the Jurassic park ghost image appearing the first time a well known feature of these then? I thought I was going mad when I saw that.....
    I doubt it's well known, because if you stick "Jurassic Park" into the "SEARCH", above, you only get 27 threads mentioning it & lilliput, so that would probably just be coincidence!

  9. #9
    Low Bitrate divinity's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Chicagoland
    Posts
    80
    Never got the Jurassic park ghost image, or the lady.. Did get some weird Chinese characters a few times that faded in and out, but they haven't shown up for awhile..
    1997 Honda CR-V
    Audio::Custom Speaker Box:/:2x10" Rockford Fosgates:/:Sony Xplod amp
    Computer::Epia M10000:/:Deluo GPS:/:Lilliput 7":/:802.11g:/:In a shoebox
    Software::FrodoPlayer + Destinator3

  10. #10
    Low Bitrate divinity's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Chicagoland
    Posts
    80
    don't mean to drag up an old post, but I thought this might help someone. I recently decided to give the touchscreen another try after having to replace my harddrive/OS. Grabbed the latest drivers from:
    http://www.egalax.com.tw/Download.htm
    and the V3.2.3.3122 drivers for XP seem to be working so far. *fingers crossed*
    1997 Honda CR-V
    Audio::Custom Speaker Box:/:2x10" Rockford Fosgates:/:Sony Xplod amp
    Computer::Epia M10000:/:Deluo GPS:/:Lilliput 7":/:802.11g:/:In a shoebox
    Software::FrodoPlayer + Destinator3

Similar Threads

  1. Lilliput touchscreen EEPROM failure
    By ddogg_777 in forum LCD/Display
    Replies: 14
    Last Post: 01-24-2009, 04:20 PM
  2. No Signal on Lilliput 7 Inch touchscreen.
    By SuperDave01 in forum LCD/Display
    Replies: 7
    Last Post: 05-04-2008, 10:36 AM
  3. Writeup Lilliput installation in TM-701L housing
    By spyhunter in forum LCD/Display
    Replies: 65
    Last Post: 05-17-2004, 07:58 PM
  4. Lilliput install in and Impreza, Lilliput issues
    By SubPuter in forum LCD/Display
    Replies: 76
    Last Post: 04-19-2004, 09:56 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 12-11-2003, 11:36 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •