Results 1 to 9 of 9

Thread: Lilliput not working.. Please help..

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    3

    Lilliput not working.. Please help..

    I just got this lilliput monitor with vga input and touch screen... I got the touchscreen to work on my regular computer monitor.. and it also shows an image if I hook it up through the video input.. but I cant get the vga input to work.. if I hook it up the image of my desktop will show for a second then go off it says no signal and it keeps blinking that way... is there something im doing wrong?? the screen cant really be defective because again it worked through the video input... but I need the vga input to work. either im missing something or the connection for the vga input is defective.. are there any know issues with these lilliput monitors??? please help..
    ~andi

  2. #2
    FLA gospeed.racer's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Portland, OR
    Posts
    1,303
    "are there any know issues with these lilliput monitors???"

    WOW......if you do a search for known issues, you will be reading for a while...

    I would say double check the video settings, lilliputs are very sensitive to screen size and frequency. Do a search and see what people are using for resolution and see if that helps.
    2005 Ford Focus ST

  3. #3
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Los Angles
    Posts
    194
    speedracer is right keep fq under 35 hz and set res to 800x600 to start

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    16

    Me too...

    I have exactly the same problem with my Lilliput. I'll have a go with the frequency and resolution and post the results. Fingers crossed, it'll work with a bit of tweaking...

    Cheers,
    Web

  5. #5
    Constant Bitrate
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Phoenix Az
    Posts
    136
    Make sure that its connected securely first off. I know I know. Your saying to yourself how could you miss something like that. But you would be suprised how many times that happens. Check the simple stuff first.

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    16

    Yeah...

    I've made sure that the cable is securely connected at both the LCD and the PC. I have also checked the continuity of the cable, from the din to the VGA. The cable is fine, but obviously this doesn't check either the quality of connection or the continuity of the LCD din cable.

    Thanks,
    Web

  7. #7
    Registered User mpattonm's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Czech rep.
    Posts
    655
    If you are using Epia-M(x) onboard video, make sure you have LCD value selected for "video output" option in your BIOS. In any case, hook up ordinary CRT on your VGA, boot the destop and change resolution to 800x600/60 Hz. Your Lilliput should handle that. it will not handle anything higher than 1024x768 and/or 75 Hz refresh.

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    3
    okay I tried that.... but the only frequencies I have available on my pc are 60 and 75hz... I tried them both at 800x600 and 1024x768 those are the only two display settings I have available... it will show the no signal screen then it will blink off... sometimes it shows the desktop for a second and blinks off. I think it was on the 1024x768 settings that it blinked the desktop.. Im frustrated because I cant tell if its a hardware problem or a problem with my settings... I wish I knew for sure... I also checked all the wires and they are all connected tightly... any more advice???
    ~andi

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    3
    okay I called the lilliput company in california and I talked to John... He sent me a new cable and he said that usually takes care of the problem I was having. and it worked good... thanx for all the help guys...
    ~andi

Similar Threads

  1. WTB: BROKEN Lilliput 619!
    By masch in forum Classified Archive
    Replies: 7
    Last Post: 12-14-2004, 04:58 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 04-01-2004, 05:37 AM
  3. Lilliput Touchscreen not working
    By jjc319 in forum LCD/Display
    Replies: 5
    Last Post: 02-01-2004, 05:37 PM
  4. Touchscreen not working for my new Lilliput!
    By robutek in forum LCD/Display
    Replies: 9
    Last Post: 01-27-2004, 07:30 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 12-11-2003, 11:36 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •