Results 1 to 4 of 4

Thread: Lilliput 7" TS Brightness way too low!!

  1. #1
    Newbie Mircea's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Australia
    Posts
    3

    Unhappy Lilliput 7" TS Brightness way too low!!

    Hi all,

    I bought my Lilliput 7" TS from the Hong Kong Ebay site ~2 months ago and have found it nowhere NEAR bright enough for daytime use!

    I have fiddled ALL the settings on the LCD and cannot get an acceptable level of brightness.

    My setup runs from an Espresso PC on Win98 (deserve everything I get?) using the lilliput regulator "egg" pretty much straight from the car battery.

    I have seen in other posts people complaining that theirs are almost too bright...is there a stock solution to this problem? (I have noted that others have noted this hassle and then gone quiet...)

    Thanks for any ideas,

    Mircea

  2. #2
    MySQL Error MatrixPC's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Beach City, Socal
    Posts
    4,053
    You may try to plug/unplug the DIN connector to make sure it is tight. I was very disappointed at my screen when I plug it in. I can hardly see anything at night, but after playing with the connector, everythign seem fine.
    2004 Matrix XR A7N8X-VM/400 AMD XP-M 2500+, DS-ATX
    89 Supra Turbo P3 600E@750/Abit BE6 II, Alpine M-BUS Car2PC.
    Y2K Accord Dell GX150
    RoadRunner is the best FE PERIOD
    EmoRebellion is a SCAMMER

  3. #3
    Newbie Mircea's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Australia
    Posts
    3
    I can see it fine at night...but during the day its barely visible. (your backlight didn't work at all?)

    It sounds like 50% of Lilliput users are almost blinded (until they find the brightness menu) while the other 50% can barely see the screen during daylight at all. I thought all was just great until I got it in the car...no dead pixels, no burnt-in patterns(!)...all good, but the visibility in medium daylight?...fail.

    Also the screen "browns-out" when the engine isn't running leaving a flickery ghost image...assumedly it isn't getting enough power without the alternator running...strange that my 10-15W PC just keeps soldering on though on the same power line.

    I'll have a play with the DIN connector as suggested though...maybe I'll be surprised.

    Thanks,

    Mircea
    Silver '94 Supra NA - VIA C3 900Mz, 128Mb RAM, 80Gb HD, WLAN, GPS, MP3, Lilliput 7" TS LCD

  4. #4
    Constant Bitrate Aftaab001's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Kent, UK
    Posts
    137
    I had this problem before. Firstly if you use a 5m active USB extender or smilar, try the usb touchscreen without any extender straight to the pc (As short as possible).
    I noticed when i removed the usb touchscreen without removing the vga connector from the pc it goes crazy (fuzzy and dim) then i plug the usb back in it goes nice, clear and bright!....I think it's a grounding issue or ur lilliput is not getting enough power, HOPE THIS HELPS

Similar Threads

  1. Who have lilliput 7" ? >> brightness ???
    By DenisJ in forum LCD/Display
    Replies: 4
    Last Post: 04-20-2004, 01:26 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 04-01-2004, 05:37 AM
  3. In-Dash 7" MOTOR TFT or Lilliput 7" Touch Screen
    By JonX69 in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 03-06-2004, 02:22 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 12-11-2003, 11:36 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •