Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 23

Thread: Shield your lilliput !!

  1. #11
    Low Bitrate
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Hayling Island, UK
    Posts
    100
    Jamez_Warner: foil should work, just make sure its grounded. also a good idea to make sure it don't short anything out

  2. #12
    Maximum Bitrate
    Join Date
    May 2003
    Location
    UK
    Posts
    581
    masch - pc takes around 10 secs for opus to power it down, it's during this time locking is unavaliable... my lilliput is powered from opus so its not off until PC is, if you used a cig lighter power you wouldn't see the effect.
    If it can do this to your central locking - I hate to think how its effecting ABS + airbags - It needs sorting

    James
    www.digital-car.co.uk - The UK CarPC Forum

  3. #13
    Raw Wave Laidback's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Madrid
    Posts
    1,984
    Quote Originally Posted by masch
    Enforcer : ooh a nitpicker =P

    I didnt mount mine, I used a TM701-L case. I've never had this problem before. But then, the car pc is never on if I'm about to lock/unlock it. Are the guys having this problem using a delayed shutdown controller or something?
    Yeah, windows shutdown! Mine take's about 12 secs to hibernate after pulling the key out, by that time I'm out of the car and (sometimes) wondering why the doors aren't locking...

  4. #14
    Maximum Bitrate
    Join Date
    May 2003
    Location
    UK
    Posts
    581
    i'll let you know how i get on with the shielding - this might be cause of your probs too laidback...
    www.digital-car.co.uk - The UK CarPC Forum

  5. #15
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Elmira NY
    Posts
    181
    Quote Originally Posted by Jamez_Warner
    After finishing my carpc and everything working ,I got out of the car - no central locking - DAMNIT ! what have I done, I see pc shut off and try again - it's fine. OK so its the PC ? tried everything unplugging ignition leads to opus unplugging amps - all sorts. The only thing that made any difference was unplugging the TFT. this got me thinking - my lilli is uncased and mounted in the dash - I tried central locking with lilli out of dash it was fine.

    I'm gonna need to shield the backlight inverter tonight....

    hoping this encounter might help other people with similar symptoms !
    how did you wire the opus to your battery. do you have a volt meater conected anyware in your car. maybe with the engin off. the opus darw's so mutch power that thare isnt enuf to push the solinodes and lock the car??

  6. #16
    Maximum Bitrate
    Join Date
    May 2003
    Location
    UK
    Posts
    581
    if you read above you'll see I was able to narrow it down to the lilliput screen - car battery produces 12.4V even pulling 20+ amps and wired through 3 runs of seriously thick cable, (I can leave lights on and still lock doors fine)
    James
    www.digital-car.co.uk - The UK CarPC Forum

  7. #17
    Maximum Bitrate SAScooby's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Johannesburg, South Africa
    Posts
    535
    What is the 0v line referred to i am about to mount my screen in dash about 10cm away from the ABS computer ! ! !! and AIRBAG computer ! ! ! !

    Do I just cover the back of the screen housing in tin foil ?
    Nano ITX / 512 MB / 60 GB / Panasonic slot load / M1-ATX / Bu303 / Sound blaster 24 / PPi amps / rockford sub

  8. #18
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Malaysia
    Posts
    624
    This should be happening to lots of people. Laidback is still using the original lilliput housing and it still causes interference.

  9. #19
    Variable Bitrate Pokey's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Tampa, Florida
    Posts
    284
    The inverter could be doing it, but it doesnt nessary have to be getting around by 'transmitting' thru the air, it could be of a ground loop nature or being induced thru the +12v. These cars are grounded, but not of earth ground.

    I guess we could drive a six foot rod into the ground and have a really long ground wire.

  10. #20
    Low Bitrate spyda's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    74
    Quote Originally Posted by webnosis
    Magnetic flux huh! Maybe we should install Flux-Capacitors in our cars to combat the problem...

    Sorry, couldn't resist...
    Just make sure you don't drive over 88mph if you use that solution.

    Adam

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. WTB: BROKEN Lilliput 619!
    By masch in forum Classified Archive
    Replies: 7
    Last Post: 12-14-2004, 03:58 AM
  2. Writeup Lilliput installation in TM-701L housing
    By spyhunter in forum LCD/Display
    Replies: 65
    Last Post: 05-17-2004, 06:58 PM
  3. Replies: 5
    Last Post: 04-01-2004, 04:37 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 12-11-2003, 10:36 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •