Results 1 to 8 of 8

Thread: Audio noise, only with Lilli LCD on.

  1. #1
    FLAC muldrick's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    South-Central PA
    Posts
    1,241

    Audio noise, only with Lilli LCD on.

    OK, donnt yell at me. but I didnt find any threads on this: I have all my audio noises gone except I have a buzzing noise with the Lilli on only.
    The screen is installed into my cluster, in front of my speedometer (I use the GPS for a speedo).
    My PSU and inverter are grounded. I am running power for the Lilli LCD to my fuse box. (12 V with the egg) I have tried different fuses and ran it straight from the battery. Still have the buzzing noise through my stereo. I am running wires from the PC sound card to my head unit "audio in". Regardless, the buzz is only with the LCD on.
    I do plan to get an Opus sometime and run the Lilli power from that, but for now I'd like to get rid of the noise.
    Any help????
    AtmosUSA.biz, E-Cig Mods
    "A great smoking alternative"

  2. #2
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Almeria (Spain)
    Posts
    94
    One of my noise problems I have is that, the same for me. When I switch on the Lilliput and engine is running, noise, but when I switch off or stop the engine, no noise. ????????????????

  3. #3
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    192
    The noise you are hearing I BET comes from the lilliput power egg. Its a piece of **** and needs throwing. I thought i had suddenly developed alternator nise until i realised it the stupid little egg. lol

  4. #4
    FLAC muldrick's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    South-Central PA
    Posts
    1,241
    Quote Originally Posted by windalo
    One of my noise problems I have is that, the same for me. When I switch on the Lilliput and engine is running, noise, but when I switch off or stop the engine, no noise. ????????????????
    Since I use an inverter, I decided to use the Lilli AC adapter. Now the noise is gone AND the LCD is much clearer
    AtmosUSA.biz, E-Cig Mods
    "A great smoking alternative"

  5. #5
    Low Bitrate
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    61
    i have that sound too...i might try switching to a different way of powering it...

    do you think it could be the screen emitting emi? cuz i get sound from speakers too

  6. #6
    FLAC muldrick's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    South-Central PA
    Posts
    1,241
    Quote Originally Posted by aznblueeboi
    i have that sound too...i might try switching to a different way of powering it...

    do you think it could be the screen emitting emi? cuz i get sound from speakers too
    I don't know. I was gonna switch to the Opus PSU, but now I'm worried I'll get the noise back
    AtmosUSA.biz, E-Cig Mods
    "A great smoking alternative"

  7. #7
    Newbie Noctris's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Schoten, Belgium
    Posts
    52
    Hmm.. i Wondered about that aswell.. I sometimes have really poor quality on my Lilli.. What is the egg for anyway ? can't I just cut it out between ? Or does it server an important purpose ? Can I replace it with something else ?

    Thanks
    I'm going to hell, who's comin' with me ?

    Renault LagunaII 1.9 CDI
    Carputer Install Progress: [*********-] 90% - Cleaning up

    VIA-MII10000 - 512MB Ram - 80Gb HD - Lilliput - GPS - OPUS 150Watt

  8. #8
    FLAC muldrick's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    South-Central PA
    Posts
    1,241
    Quote Originally Posted by Noctris
    Hmm.. i Wondered about that aswell.. I sometimes have really poor quality on my Lilli.. What is the egg for anyway ? can't I just cut it out between ? Or does it server an important purpose ? Can I replace it with something else ?

    Thanks
    The egg (I believe) is a (cheap) regulator to keep volts around 12+. Since a car's volts can be anywhere between 8 to 15+ volts, I wouldn't remove the egg. I have read threads about people doing that without problems, but it seems a little "chancy" to me. Search other threads about it. If you're using a dc-ac converter, I would just use the ac adapter and plug the Lilli straight into the inverter (using the ac adapter). Mine works great now. no noise, no screen flickering.

    If you have a dc-dc converter, you can power the Lilli without the egg from the PSU. But you better check other threads on that also...
    AtmosUSA.biz, E-Cig Mods
    "A great smoking alternative"

Similar Threads

  1. noise in audio
    By Harvester in forum General Hardware Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 10-03-2005, 07:40 PM
  2. Hard audio quality problem: Noise / Ground loop?
    By Burat in forum General Hardware Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 09-09-2004, 06:08 AM
  3. How to eliminate noise in audio
    By felix99 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 09-20-2002, 11:31 AM
  4. 5-inch LCD Flip Monitor With Audio and other misc stuff.
    By nolmscheid in forum Classified Archive
    Replies: 4
    Last Post: 02-20-2002, 06:39 PM
  5. 5incd lcd with audio
    By dizzzyduck in forum Classified Archive
    Replies: 4
    Last Post: 01-24-2001, 01:14 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •