Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: Green screen on Lilliput TM-701L

  1. #11
    Variable Bitrate RS3RS's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Springfield, MO
    Posts
    361
    Hmm, I have a pink lilliput screen at the moment. However, I was playing with the ribon cables last night, so one of them might be loose... I've reconnected then like 5 times though with the same problem

  2. #12
    MySQL Error MatrixPC's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Beach City, Socal
    Posts
    4,053
    Most of the color problem with the Lilli is the cheap a$$ DIN connector and it is also the sources of most problem.
    If TS doesn't work, twist the DIN connector, TS works, but VGA color fu<k up and the problem goes repeat to the point that you fu<k up the DIN connector or fried the TS controller.

    You may try to replace the (9 pins) DIN connector with a serial connector.
    2004 Matrix XR A7N8X-VM/400 AMD XP-M 2500+, DS-ATX
    89 Supra Turbo P3 600E@750/Abit BE6 II, Alpine M-BUS Car2PC.
    Y2K Accord Dell GX150
    RoadRunner is the best FE PERIOD
    EmoRebellion is a SCAMMER

  3. #13
    Mac Car Moderator kandyman676's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Maryland
    Posts
    813
    I am thinking of just replacing the ribbon and DIN connector with some snagless cat5e. would reduce the number of connections and soder points from the LCD controller to the VGA and USB connections.

    I rather be dealing with a green screen then a pink one:-P heh.

    Just to make sure it was not the touchscreen, i actually disconnected it from the touchscreen controller. Screen is *much* brighter now. I use a hand held trackball more anyway.

    Appreciate everyone's help! I'll update if this works out or not.
    "If it works this good why F with it?" -KMFDM "Intro"

    Strive for ethical wardriving: http://faq.wardrive.net/

    My CarCPUs: v1 - 2000 | v2 - 2004
    Mp3Car Meets: http://detrimental.org/eyecandy/MP3CarMeets

  4. #14
    Mac Car Moderator kandyman676's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Maryland
    Posts
    813
    ok, VERY odd..it was the damn DIN plug. I wiggled it, and it went right back to being normal. GRR. tore the whole LCD apart to figure out what it was.

    only thing i can really do is replace it with a serial plug end on both DINs.
    "If it works this good why F with it?" -KMFDM "Intro"

    Strive for ethical wardriving: http://faq.wardrive.net/

    My CarCPUs: v1 - 2000 | v2 - 2004
    Mp3Car Meets: http://detrimental.org/eyecandy/MP3CarMeets

  5. #15
    Variable Bitrate choyak's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Buena Park, CA
    Posts
    326
    Yeah, that damned DIN plug is like that, on mine the image will just get real dim until I jiggle it again, and then it will be fine until I need to unplug/replug it. I probably will remove and replace with something more robust, but I saw on another post that the wire colors do not match up.
    Carputer currently 'ghettoed' into car!!!

    EPIA MII-12000
    Ampie Case with rigged extra USB
    Hitachi 60GB
    Holux GPS mouse with iGuidance 2.0
    Lilliput 7" touchscreen
    Netgear WG121 USB WiFi
    Carnetix P1260

  6. #16
    FLAC samc's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Brooklyn, NY
    Posts
    944
    That is pretty disturbing. I think that's like the 10000000x I heard the din plug screwing people over. If I ever get problems like kandy I'll switch it over to something better also.

    To soldier in a new serial plug or whatever just rip out the covering on the outside and test for resistance between the two wires to connect them. Colors may match or not who knows.
    Mine needs to be updated.

  7. #17
    Mac Car Moderator kandyman676's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Maryland
    Posts
    813
    Zip-Lock was telling me at the MD DC VA meet that the new Lilliputs have completely different DIN plugs and connectors now. the DIN plugs are not the same and actually the male DIN plug screws around the female around the outside *psst, pull your mind out of the gutter now:-P* they are only available though on the new lilliput and the cable is not sold seperately.

    at least Lilliput has started to get their act together in correcting the problem. just doesn't solve my problem upfront. lol.
    "If it works this good why F with it?" -KMFDM "Intro"

    Strive for ethical wardriving: http://faq.wardrive.net/

    My CarCPUs: v1 - 2000 | v2 - 2004
    Mp3Car Meets: http://detrimental.org/eyecandy/MP3CarMeets

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. WTB Lilliput circuit board or FS Lilliput Screen
    By hifiguy in forum Classified Archive
    Replies: 0
    Last Post: 07-12-2004, 11:32 PM
  2. Lilliput Fuzzy screen, resolution problem?
    By vcbb5 in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 07-04-2004, 12:13 PM
  3. Should the Lilliput screen be a little loose?
    By the_dude in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 05-05-2004, 08:12 PM
  4. lilliput screen no vga signal
    By infinkc in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 03-13-2004, 12:22 AM
  5. Lilliput.. 7" No Full screen ???
    By Lazyboy62 in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 02-15-2004, 12:38 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •