Results 1 to 7 of 7

Thread: Lilliput overrange through BIOS then fine?

  1. #1
    It's not really that small...No, seriously. judoGTI's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Florida
    Posts
    1,049

    Question Lilliput overrange through BIOS then fine?

    Is this normal?

    I set the BIOS res to 800*600 and the type to LCD, now I get 'Overrange' through the post until XP starts up, then I get an image.

    I guess it works, but if I ever need to get into the BIOS, I'll need to pull the MB battery to reset it.
    '02 GTI
    [Routis '04] [Opus 90W] [160GB Maxtor HD]
    [Lilliput 7" TS] [VIA M10000] [XMPCR]
    [512MB RAM] [Custom housing]
    [Deluo GPS Mouse] [E-MU 0404 Soundcard]
    Progress Meter: [==============|] 99.9%

  2. #2
    It's not really that small...No, seriously. judoGTI's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Florida
    Posts
    1,049
    Evening bump
    '02 GTI
    [Routis '04] [Opus 90W] [160GB Maxtor HD]
    [Lilliput 7" TS] [VIA M10000] [XMPCR]
    [512MB RAM] [Custom housing]
    [Deluo GPS Mouse] [E-MU 0404 Soundcard]
    Progress Meter: [==============|] 99.9%

  3. #3
    Raw Wave rando's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Redondo Beach, CA
    Posts
    1,973
    I get the same thing only it usually happens between the BIOS and the XP login screen. Ocassionally it occurs all the way through the BIOS until the login screen. I've tried pretty much every BIOS settings with no apparent impact.

  4. #4
    Variable Bitrate darkhalo's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    302
    same here, i get the over range screen usually when switching from bios to xp boot.
    I also get the overrage screen in windows when i change resolutions quickly. like when i try a resolution and then revert to the previous one in a matter of seconds.
    Carputer: 2.8Ghz P4, 512 RAM, 120gb HDD, WIFI, TV tuner, CDRW/DVDROM, Slot load DVD in front.
    Screen: Lilliput 7" touchscreen (Custom made Carbon Fiber Screen Enclosure)
    S2000 Carputer

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    34

    Doing better than me...

    I dont even get an image until I get into XP. Before that, it's a Jurrasic Park image (I dont know why) with some white fuzzy stuff...

  6. #6
    Constant Bitrate JayKaye's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    192
    try setting the BIOS to CRT + LCD and the other setting to PAL. Thats what I got and it works fine. (800 * 600)

    Car PC v1 - 1999 - 2000
    DOS 6.22 - MPXF - 2x16 LCD - 6.4GB
    Car PC v2 - 2002 - 2006
    XP - 7" wide/touch - GPS - Tank batt relay - 100GB
    Car PC v3 - 2008
    XP - 7" wide/touch - GPS - 802.11g - FM/XM - OBDII - WWW

    [||||||||||||||----] 80% complete

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Merseyside (BEATLES) UK England
    Posts
    21
    i can not reinsall the OS in the car, as my lilyput 8inch ts says overrange.

    untill windows is on properly, annoying

Similar Threads

  1. hmm...just fried the "egg" for my lilliput
    By delussional77 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 18
    Last Post: 11-25-2004, 12:50 AM
  2. Media Car not responding... Lilliput problem?
    By carpcnoobie in forum MediaCar
    Replies: 3
    Last Post: 09-01-2004, 01:38 PM
  3. FS: Parting out Lilliput
    By 047025n in forum Classified Archive
    Replies: 17
    Last Post: 06-26-2004, 07:52 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 06-19-2004, 11:10 PM
  5. Replies: 5
    Last Post: 04-01-2004, 04:37 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •