Results 1 to 8 of 8

Thread: Quick Please - Lilliput Egg Wires - Installing Now

  1. #1
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000

    Quick Please - Lilliput Egg Wires - Installing Now

    I'm wanting to hard wire my Lilli to my head unit. I cut off the cig adapter and used butt splices to wire it. I did the following


    WT/BK From Lilli to RD from HU
    BK From Lilli to BK from HU

    Is this correct? I turned my key on ACC and I didn't get any juice from my Lilli. I don't want to try anything else until I find out for sure if I'm doing this right.

    Thanks a lot!
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  2. #2
    Maximum Bitrate skippy76's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Cambridge, MA, USA
    Posts
    507
    Off the top of my head I can't remember, but the positive on the cig. lighter is the middle pin. Thus is the middle pin was connected to the WT/BK then you are indeed correct.
    06 Volvo XC90
    Use to have installed MII 10000/512Mb/40GB, Lilliput 7", OPUS 90W, Wifi-G PCMCIA, Head Unit Aux adapter, Delorme GPS, XM PCR, Audigy NX, RR
    Car PC downloads: http://carpc.harteveldt.com/

  3. #3
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    Ok.. I didn't get any juice when I hooked up the Lilli as stated above (WH/BK to RD and BK to BK). I then unhooked them and re hooked them back up to the cig adapter and got power.

    Question is... Why didn't it work when I tapped into the HU? My HU's wiring is as follows:

    RD - 12V Accessory / Switched
    YW - 12V Constant Power Supply
    BK - Ground

    What wires on my head unit should I hook my Lilli up to so it has power when the vehicle is on or is in ACC and no power when it is off??
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  4. #4
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    Something VERY strange is going on...

    I just hooked the WT/BK from the egg up to my YW wire from my head unit WITHOUT hooking up the BK (ground) wire from the egg and the Lilli had power. This is constant which I don't want.

    So I then hooked the WT/BK from the egg to my RD (Accessory) on my HU and I got power when the truck was in ACC. How come it's working WITHOUT the ground attached and how come it DOESN"T work WITH IT attached??

    Should I just leave it un attached??
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  5. #5
    Variable Bitrate
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Surrey, BC, Canada
    Posts
    246
    that's very strange indeed... try physically grounding the black wire from the egg (to a bolt or something). Maybe the BK on the headunit is not ground ???

  6. #6
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    But why is the Lilli working w/out a ground? Is that normal?
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  7. #7
    Raw Wave Rob Withey's Avatar
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bedfordshire, UK
    Posts
    2,139
    Is the lilliput connected to your PC? It could be grounding through the PC.
    Does it power up when not connected to the PC?
    Old Systems retired due to new car
    New system at design/prototype stage on BeagleBoard.

  8. #8
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    I ended up grounding it at a different point. Yes, it was connected to my PC via the VGA cable. It's working fine now. Thanks for the help!
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

Similar Threads

  1. WTB: lilliput egg
    By asci01 in forum Classified Archive
    Replies: 28
    Last Post: 09-15-2004, 03:16 AM
  2. Lilliput egg noise, solutions?
    By johnnyutah36 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 08-24-2004, 01:24 AM
  3. PSU to EGG to LILLIPUT ?
    By Danneman in forum LCD/Display
    Replies: 5
    Last Post: 06-20-2004, 01:45 AM
  4. Using Lilliput Egg to power HDD
    By alvins in forum Power Supplies
    Replies: 6
    Last Post: 05-03-2004, 09:44 PM
  5. Just a few quick Lilliput questions
    By CarlsonCustoms in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 03-13-2004, 02:43 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •