Results 1 to 5 of 5

Thread: centurion screen blurry + weird signal problem

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    UK
    Posts
    44

    Question centurion screen blurry + weird signal problem

    ok, i have a centurion 7in widescreen. i use my epia 800s onboard to-out to supply it's rca input. it's not touchscreen or vga or anything. i cant remember the model number right now but i dont think it matters anyway.

    the problem is that i have to turn it on immediately after turning the pc on or the screen wont get a signal, i have to catch it at the start of the POST. Anyone know how i can boost the RCA signal? or even better - get it auto-on?

    the other problem is that when it does finally turn on the text is blurry. media-engine is OK because it has really big fonts but anything in windows is virtually unreadable. does everyone increase their font size or is my screen just poor quality? im running the carpc at 800x600 because not even powerstrip can get me down to the native res.

  2. #2
    Low Bitrate belmontboy's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    England (South East)
    Posts
    77
    i think its cause its rca ... plug the motherboard into a tv to see what i mean

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    UK
    Posts
    44
    yeah, it's still pretty poor even on the tv. is there anything i can do about it to improve it? i have read that epia tv-out is supposed to be good quality! or maybe i can turn my centurion into a vga? (haha yeah i know thats a long shot)

  4. #4
    Variable Bitrate
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Surrey, BC, Canada
    Posts
    246
    maybe... you'd have to know what kind of LCD panel is in there and then go and find a proper controller for it. It will be probably be cheaper (and easier) to but a new VGA screen.

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    UK
    Posts
    44
    yeah i think you're right. not really in my budget at the moment though so i guess it'll have to wait. thanks

Similar Threads

  1. Blurry Xenarc Problem
    By Lord_Pall in forum LCD/Display
    Replies: 9
    Last Post: 12-24-2004, 08:26 PM
  2. BMW pre-installed system - TFT ?
    By tsingsu in forum LCD/Display
    Replies: 11
    Last Post: 08-05-2002, 02:16 AM
  3. Replies: 13
    Last Post: 07-02-2002, 10:54 AM
  4. Laptop tv-out problem. Not filling screen sometimes
    By Scrapez in forum General Hardware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 06-02-2002, 11:20 AM
  5. Weird problem with LQ9D023 and Allens Controller
    By Fosgate in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 05-07-2002, 05:20 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •