Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Poor Quality on Xenarc 700TR

  1. #1
    Variable Bitrate garo's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Milan, Italy
    Posts
    258

    Poor Quality on Xenarc 700TR

    Hi!

    I bought a Xenarc 700TR. If I use the cable given in bundle (2mt, non-shielded) I get a perfect image. But, if I use a very good 3mt long shieled vga cable, I get a bad quality image (blurred). I tried other cables and I always get the same result.

    I don't know what to do! Please help me!!!


    Tnx! Garo

  2. #2
    Variable Bitrate garo's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Milan, Italy
    Posts
    258
    Please somebody help me!!!

    No idea?..

  3. #3
    Low Bitrate
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    110
    uh....

    use the cable you got?

    as for why, maybe it's because of how long the cable is.
    softmodded xbox, PSOne screen, inverter. simple and effective. Combine with PDA and head unit with aux input, and we're having a wonderful time.

  4. #4
    FLAC edrex's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    West Chestinghamshire, UK init!!
    Posts
    1,088
    The mp3car store sells a longer version of the Xenarc cable. You might give that one a try...
    Spent so far: $1,755
    Check Out My Work Log for Specs/Pics
    CarPC Progress[!!!!!!!!!!!!!!].....Installation[---------+].....Pastrami Progress[!!!!!!!!!!!!!!]
    Don't mess with Texas.
    It's not nice to pick on retards!

  5. #5
    Variable Bitrate garo's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Milan, Italy
    Posts
    258
    Unfortunately that cable is different from mine! I have 700TR that use a slightly different cable... However, a normal vga cable seems to fit well, but I got blurry image

    I need a longer cable because I don't have room near the dash to install my pc, so I have to put it in the luggage van.

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Edinburgh, Scotland
    Posts
    53
    I have the same problem this time with a LinITX screen. This is what I get:

    -------------------
    5m lead laptop to LinITX Screen - Bad dobule ghost to right, like the image is 3 layers thick, with each layer fainter.
    5m lead laptop to 17" LCD - sharp
    5m Lead tower to 17" LCD - sharp
    5m Lead tower to LinITX screen - Bad dobule ghost to right, like the image is 3 layers thick, with each layer fainter.
    2m ITX lead to LinITX screen - sharp, no ghosting
    2m ITX lead to 17" LCD - sharp, tiny ghosting to the left.
    1.5m Iiyama cable to 17" monitor - sharp
    1.5m Iiyama cable to LinITX screen - sharp
    -------------------

    Which makes me think it's some kind os compatability thing or something? The big 5m cable is a really good quality one with big chokes at either end. I was wondering if the chokes were messing it up or what? It's a total pain in the *** though. Maybe I could cut the chokes off the cable? Or cut the cable and resolder? (the ends are metal, I can open them up, they look OK to resolder, not easy - but possible.)

    Must be loads of people runniong these screens with extentions, any advice? Anyone got long cables that work?

  7. #7
    Admin. Linux loser.
    Auto Apps:loading...
    Bugbyte's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Corning, NY
    Posts
    7,364
    Blog Entries
    2
    I'm running my Xenarc 8" TS with a 6 foot extension cable on it. I bought the cheapest one they had and it looks sharp. I'll count myself lucky.
    Quote Originally Posted by ghettocruzer View Post
    I was gung ho on building a PC [until] just recently. However, between my new phone having internet and GPS and all...and this kit...Im starting to have trouble justfiying it haha.
    Want to:
    -Find out about the new iBug iPad install?
    -Find out about carPC's in just 5 minutes? View the Car PC 101 video

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Edinburgh, Scotland
    Posts
    53
    Hmm this is interesting. check FFS extension cable ghosting!! anyone use Belkin? that thread as well.

    Looks like we have to get the cheapest cable to make these screens work... the expensive fat ones (mine is triple coax + 7 signal + 2 chokes) mess up the signal for these wee screens!??

    Weird, I don't suppose anyone has an explanation?

    This should be in big letters in the FAQ if it is true.

  9. #9
    Variable Bitrate garo's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Milan, Italy
    Posts
    258
    Quote Originally Posted by electronik
    I have the same problem this time with a LinITX screen. This is what I get:

    -------------------
    5m lead laptop to LinITX Screen - Bad dobule ghost to right, like the image is 3 layers thick, with each layer fainter.
    5m lead laptop to 17" LCD - sharp
    5m Lead tower to 17" LCD - sharp
    5m Lead tower to LinITX screen - Bad dobule ghost to right, like the image is 3 layers thick, with each layer fainter.
    2m ITX lead to LinITX screen - sharp, no ghosting
    2m ITX lead to 17" LCD - sharp, tiny ghosting to the left.
    1.5m Iiyama cable to 17" monitor - sharp
    1.5m Iiyama cable to LinITX screen - sharp
    -------------------

    Which makes me think it's some kind os compatability thing or something? The big 5m cable is a really good quality one with big chokes at either end. I was wondering if the chokes were messing it up or what? It's a total pain in the *** though. Maybe I could cut the chokes off the cable? Or cut the cable and resolder? (the ends are metal, I can open them up, they look OK to resolder, not easy - but possible.)

    Must be loads of people runniong these screens with extentions, any advice? Anyone got long cables that work?

    It seems to be exactly the same problem... We have to find a solution

  10. #10
    Variable Bitrate garo's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Milan, Italy
    Posts
    258
    Quote Originally Posted by electronik
    Hmm this is interesting. check FFS extension cable ghosting!! anyone use Belkin? that thread as well.

    Looks like we have to get the cheapest cable to make these screens work... the expensive fat ones (mine is triple coax + 7 signal + 2 chokes) mess up the signal for these wee screens!??

    Weird, I don't suppose anyone has an explanation?

    This should be in big letters in the FAQ if it is true.
    My cable is an high quality cable with two chokes too... The only strange thing I noticed is that the original unshielded Xenarc cable has exactly 15 pins, while the one I use (and almost all the cable that I found in the shops) has 14 pins. Maybe that is the reason? Can someone with "working cables" or extensions look at the number of the pins?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. FS: EBAY: Xenarc 700TR VGA FlipDown
    By neutral in forum Classified Archive
    Replies: 0
    Last Post: 01-16-2005, 08:35 AM
  2. Xenarc 700TR: Power
    By digifreak in forum LCD/Display
    Replies: 7
    Last Post: 01-08-2005, 07:26 AM
  3. Xenarc 700TR - 7" roof-mount VGA w/ TS
    By FiSKARZ in forum LCD/Display
    Replies: 13
    Last Post: 11-20-2004, 06:52 PM
  4. Xenarc 700TR (flip down LCD with touch screen) Group Buy
    By Zip-Lock in forum Classified Archive
    Replies: 31
    Last Post: 10-23-2004, 01:04 AM
  5. Replies: 88
    Last Post: 09-15-2004, 05:38 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •