Results 1 to 10 of 10

Thread: Pioneer LCD problem.

  1. #1
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    El Paso, TX
    Posts
    94

    Pioneer LCD problem.

    Hi guys, great site . Ok, here's my problem. My audio system is Pioneer. I have the AVX-P7000CD with the AVM-P8000R brain, LCD is connected to the brain. I have a PIII 500mhz PC with a 60 gig HD with a GeForce MX420 video card. Now, the card has the VGA with the RCA and S-vid out, but my pioneer brain has only the RCA in. Now, when I connect the pc to the brain, I dont get any signal in my TV. I already try to config the car to have 2 screens (nview) if memory serves me right, but the video card still doesnt not detect the in-dash LCD. Do you guys know what could be wrong? Here are a couple of pics. Thanks

    Israel















  2. #2
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    El Paso, TX
    Posts
    94
    TTT anyone??

  3. #3
    Newbie Mrfixit's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    31
    I had the same problem with a 5" lcd and my MII1000... it would work fine on the tv in the house but it would not detect the lcd. The problem is the video card on the pc needs to "see" a load on the rca out in order to allow the video to work, that some lcds do not present a load. To fix the problem get a 75ohm resistor and put in parallel with the video signal going to the lcd. The easy and quick way to do it it to get a y adapterand hook one end to the pc the other to the lcd and the third to the resistor... oh and you can use a 100ohm resistor as they are easier to find.

  4. #4
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    El Paso, TX
    Posts
    94
    mrfixit, do you have any pictures man?? I dont really want to screw up man.. Thanks for your inputs guys! Also, were is a good place to buy a 75 ohm resistor?

    Israel

  5. #5
    Newbie Mrfixit's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    31
    Quote Originally Posted by Tx_Cat
    mrfixit, do you have any pictures man?? I dont really want to screw up man.. Thanks for your inputs guys!

    Israel
    OK here is the way I did it, this is not my actual setup but I just threw this together to take a pic for you For the resistor you should solder it on like I said this pic was just for an example. The color code for the 100ohm resistor is brown black brown The pic is kinda hard to see. You can get the resistor at radio shack get the 100 ohm the 75ohm is too hard to find. You could also use a terminator (has a 75ohm resistor in it) for cable tv and a adapter to go from an "f" connector to a rca type. Then use a y adapter with 2 female rca instead of the one in the pic.
    Attached Images Attached Images   

  6. #6
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    El Paso, TX
    Posts
    94
    mrfixit, thanks alot man, now, let me see if I got it.. The terminator will go with the adapter "f" connector to rca, right? Now, that will go into one female RCA, the other one will go to the video card and then connect it to my pioneer brain? Did I understood correctly?

  7. #7
    Newbie Mrfixit's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    31
    Quote Originally Posted by Tx_Cat
    mrfixit, thanks alot man, now, let me see if I got it.. The terminator will go with the adapter "f" connector to rca, right? Now, that will go into one female RCA, the other one will go to the video card and then connect it to my pioneer brain? Did I understood correctly?
    Yep you got it... and then it should work just fine, let me know.

  8. #8
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    El Paso, TX
    Posts
    94
    Well, unfortunately didnt work , I still get the same "picture" lines all over the screen. What I managed to do, is to clone my display in the computer, so I might need to work more on the settings.. I'm running out of options and these thing is ****ing me off...!

  9. #9
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    Go deep into the video card driver settings - look for the svideo/rca/TV settings and look for the "force detection" setting. this should help. It will make the video card thinkt here is a tv attached even if there isn't. IT should be there somewhere. If you can't find it make sure you have the proper drivers and use the driver help file and manufacturers web site.

  10. #10
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    El Paso, TX
    Posts
    94
    I'll look into it. Thanks man!

Similar Threads

  1. LCD fuzzyness problem...???
    By citrus3000psi in forum General Hardware Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 08-20-2006, 08:49 PM
  2. lcd problem
    By corsab in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 11-20-2004, 02:26 PM
  3. LCD Double Character problem
    By wyllson in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 11-13-2004, 11:03 AM
  4. Problem with the lcd
    By wyrd in forum MediaCar
    Replies: 10
    Last Post: 05-30-2004, 07:49 AM
  5. Video Card / LCD Problem?
    By JackMode19 in forum LCD/Display
    Replies: 9
    Last Post: 07-26-2001, 11:42 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •