Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: HELP!! my lilliput may have broke!!!

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    46

    HELP!! my lilliput may have broke!!!

    ok so while trying to mold my screen to my dash i took it out, logically...when putting it back in i ran into problems and now my screen wont turn on


    everything went in smoothly the first time but then the screen wouldnt turn on, but it showed that there was power (the red light)

    so i just figured that some primer got into the hole where the buttons go and i had to clear it out so the button could move better...i did that

    when putting everything back in i ran into probs
    first this:


    as u can see that little clamp thing broke off so i had no idea what to do at that point

    while trying to repair it i finally got it back in and held it down with electrical tape for the time being...
    as u can see in this next pic, that little black piece of paper had fallen off, and the same thing on the other side (where that piece touches)



    i didnt think anything of it at the time cuz i was rushing like an idiot and was just concerned about getting it to work

    so everything was in, and then i went to plug it in and i saw a spark in this region :



    after that happened, the screen wont light up anymore, the red light indication power but power off does not light up either, so im really screwed i think....

    the "?" in the last pic is pointing to what i believe to be the fuse...could i have just blown the fuse when the 2 pieces touched since those black papers werent there, or did something else happen...is it because the clamp on the one thing is not there, or something else? im really just lost and upset that i broke my damn screen i just got like a month ago, so any help is greatly appreciated

    thanks guys and gals

    ~tim

  2. #2
    Poet Laureate rustyboxx's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    The Côte d'Azur of England - Hot totty central
    Posts
    1,289
    That's a bummer. Scouse or Jcdillin are probably your best bets for answering this.
    Only true postwhores remember everything they post

    REP CLUB IS DEAD
    LONG LIVE REP CLUB

  3. #3
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    yeah you need to have that little peice of black paper in there and you probably blew the fuse which is that little white thing you have outlined

    either get a replacement from digitalww, or remove that fuse and replace it with a normal fuseholder

    you could just bridge the fuse, but next time something shorts out you will blow the controller
    肚子笑痛了
    S60 Install

  4. #4
    Underachiever ACHIEVER's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Up in dat ass Ranking: Mr. 25,000!!! :) Posts: 10000 +
    Posts
    586
    Pic is a little unclear, but I believe you are right about that being a fuse. Replace it and you're back in business.


    edit:Too slow!

  5. #5
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    also make sure that the ribbon cable going to the LCD is in square and not uneven. Did you say that you got the little clip back in and held down, or are you just trying to hold the ribbon in with tape?
    肚子笑痛了
    S60 Install

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    46
    just tape...i dunno if any of u have ever taken that piece out to look at it but if u look VERY closely u can see a little nub for it to hold in place and thats what broke on the one side...so for now its held in with tape

    can i get that type of fuse at radioshack or something? would i have to solder it in place or anything?

  7. #7
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    Quote Originally Posted by timdastis
    just tape...i dunno if any of u have ever taken that piece out to look at it but if u look VERY closely u can see a little nub for it to hold in place and thats what broke on the one side...so for now its held in with tape

    can i get that type of fuse at radioshack or something? would i have to solder it in place or anything?

    oh yeah, I have about 10 of em sitting on my desk that are busted, but if you only broke off one nub, then it will still go back in and lock. which is the best way, it really wont work very well with just tape

    you will not be able to get that type fuse at radioshack, but you could get a normal fuseholder and fuse and just solder that into its place
    肚子笑痛了
    S60 Install

  8. #8
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    nah the tab needs to be jammed in. Normally one of the side hinge points breaks off but you will see the tab is thinner where it fits into the cable holder. as long as there is still one side tab IT WILL work. Just keep trying. put the ribbon cable in and then push the tab in at about 45 degrees. Then applying pressure into the connector click the the tab flat and it should hold. Be firm but not overly forceful. It may take a few attempts but keep trying. Tape will not work as the profile of the tab exerts pressure on the ribbon cable to keep it in good contact.

    If you mount an external fuse make sure you get a quick blow and I dount you will get one the same value (the pico fuse in the Xenarc is 3A) so get the closest one lower (i got a 2.5A quick blow for my Xenarc).

    That was the black paper there for? isolation?

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    46
    Quote Originally Posted by Scouse Monkey

    That was the black paper there for? isolation?

    yea i believe so


    How do u replace the fuse once i get it (gonna have to order from digitalww)

  10. #10
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    solding iron - and be very careful!

    And make sure you earth yourself when working on it.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 118
    Last Post: 10-22-2010, 03:05 PM
  2. i broke my lilliput lcd :(
    By kelseymonster in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 10-05-2005, 01:07 PM
  3. Replies: 88
    Last Post: 09-15-2004, 05:38 PM
  4. Lilliput touchscreen problems -- Need Help
    By BrUTaL in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 08-20-2004, 08:41 PM
  5. Replies: 5
    Last Post: 04-01-2004, 04:37 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •