Results 1 to 8 of 8

Thread: Xenarc touchscreen issue

  1. #1
    Newbie b0arderxc79's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NJ
    Posts
    5

    Xenarc touchscreen issue

    I've searched through tons of threads and have not found a solution. I have been experiencing an issue with my Xenarc 700tsv, where the touchscreen screen function seems to stop working after random intervals of time. sometimes it will shut off after 10 min, others 45min etc. if i turn the monitor off then back on again, the touchscreen will work until it turns off again. It is very annoying. I have tried to check all the connections and everything seems to be secure.

    Is this possibly an overheating issue? has anybody experienced this. someone please help!!!

    I have modified the case so i believe the warranty is shot. Thanks

  2. #2
    Newbie b0arderxc79's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NJ
    Posts
    5
    Someone Please!!!!

  3. #3
    Constant Bitrate techeros's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Mississippi
    Posts
    222
    ok I'll start it..
    have you checked/replaced the usb cable coming from the touchscreen controller?
    Have you removed/reinstalled the touchscreen drivers?
    Are you using a USB hub? If so, remove it from the setup and test touchscreen, does it work now?
    Is the casing to your touchscreen touching the screen? Any trash inbetween the glass and housing?
    03' Toyota Tundra T3 Special Edition - Polk Audio speakers - Sony 4ch amp - RF Sub amp
    Carputer Planning |---------*|
    Overall Implementation |---------*-|
    (Stereo complete)
    Computer installed and working

  4. #4
    Newbie b0arderxc79's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NJ
    Posts
    5
    UPDATE! seemed to be an issue with my mobo and drivers. Switching out old system with a new that will work with an opus. Problem should be resolved
    Phoenix Gold 4 channel & mono amp

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    6
    Hi,
    I have the same problem with the touchscreen, i own a Xenarc 700TSV. I also have problems with IBUS adapter, after a period of time its not working, i have to reboot the system to make it work again.
    Any advice ?
    Thanks,

  6. #6
    Variable Bitrate
    Join Date
    May 2005
    Location
    San Clemente, CA
    Posts
    242
    Overheating? Try putting a fan on it?
    Audio: 4 * Rainbow Audio Germs + Infinity Basslink / Case: iStarUSA S3 / CPU: C2D P8700 / MB: Jetway NC64-LF / SC: ASUS Xonar Essence STX / RAM: Crucial 2x1GB 1066MHz / HD: MTRON 2.5" 30GB / DVD: Panasonic UJ-815B / PSU: Opus 180w / LCD: Xenarc 700TSV

  7. #7
    Variable Bitrate vinzer's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    262
    Quote Originally Posted by Custom View Post
    Hi,
    I have the same problem with the touchscreen, i own a Xenarc 700TSV. I also have problems with IBUS adapter, after a period of time its not working, i have to reboot the system to make it work again.
    Any advice ?
    Thanks,
    I am using Xenarc Touchscreen and I-Bus as well.

    I had similar problems untill last weekend. Sometimes I lost my touchscreen during driving in 10 minutes, sometimes in 50 minutes but fact was fact - something did not work right in my system.

    Is your I-Bus interface conneted thru hub ? Is your Xenarc touchscreen connected thru hub ?


    In my case everything (I-Bus and Xenarc + another Com to USB adapter (for OBD) were connected thru one hub. All what I did was: For xenarc touchscreen I put one extra USB extension directly to motherboard. For my I-Bus I just swithced it to COM port instead of using thru USB (but I am sure the problem was with this USB Hub).
    Some one tol me that it is very bad idea to connect Xenarc Touchscreen and what ever else (what use COM port) in the same HUB and the guy was right. Now my touchscreen works just fine as well as I-Bus.

    Hope it will help. If not than I will sugest you to check/reinstall drivers for touchscreen and also to check your connections.

    Goodluck
    Vinzer
    -------------------------------------------------
    BMW X5 Carputer Project
    Finished: 85%
    http://www.mp3car.com/vbulletin/show...lots-pics.html

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    6
    Quote Originally Posted by vinzer View Post
    I am using Xenarc Touchscreen and I-Bus as well.

    I had similar problems untill last weekend. Sometimes I lost my touchscreen during driving in 10 minutes, sometimes in 50 minutes but fact was fact - something did not work right in my system.

    Is your I-Bus interface conneted thru hub ? Is your Xenarc touchscreen connected thru hub ?


    In my case everything (I-Bus and Xenarc + another Com to USB adapter (for OBD) were connected thru one hub. All what I did was: For xenarc touchscreen I put one extra USB extension directly to motherboard. For my I-Bus I just swithced it to COM port instead of using thru USB (but I am sure the problem was with this USB Hub).
    Some one tol me that it is very bad idea to connect Xenarc Touchscreen and what ever else (what use COM port) in the same HUB and the guy was right. Now my touchscreen works just fine as well as I-Bus.

    Hope it will help. If not than I will sugest you to check/reinstall drivers for touchscreen and also to check your connections.

    Goodluck
    Vinzer
    The IBUS is connected directly to the pc, no hubs or extensions, regarding xenarc touchscreen, i use an usb extension. 3 days ago i formated my system and reinstalled windows, ibus is working great now but same problems with touchscreen.
    Today i will try to reinstall touchscreen drivers.
    If you have more solutions for me please post them.

Similar Threads

  1. Xenarc Touchscreen Problem...
    By DjBac in forum LCD/Display
    Replies: 3
    Last Post: 03-19-2005, 08:23 AM
  2. Xenarc Touchscreen powerfeed. Converting to selfpowered?
    By live2themaxuk in forum LCD/Display
    Replies: 9
    Last Post: 01-08-2005, 11:08 AM
  3. Xenarc, Lilliput, touchscreen, no touch, fixability, etc
    By xdigitalchaosx in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 02-17-2004, 11:18 AM
  4. FS: 7" Xenarc 700TSV TouchScreen
    By qjones in forum Classified Archive
    Replies: 11
    Last Post: 09-02-2003, 08:28 AM
  5. finding touchscreen in xenarc
    By ELEmental59437 in forum Input Devices
    Replies: 1
    Last Post: 06-25-2003, 11:47 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •