Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Getting rid of the display's OSD?

  1. #1
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    574

    Getting rid of the display's OSD?

    The "800x480" or whatever resolution you are running that pops up on the Xenarc's OSD as the system is booting is annoying and detracts from the OEM look that I am trying to achieve.

    Is it possible to get rid of it? I do not see a setting in the Xenarc's menu to do so...

    Ideas?

  2. #2
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    You might give xenarc a call and see if they can do something like that, but i've never heard of anyone doing a mod like that on their own.
    肚子笑痛了
    S60 Install

  3. #3
    Raw Wave justintime's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,695
    I would venture to guess it is not possible. Bother the heck out of me too. Might be possible through a ROm/FLASH upgrade, but that would be highly unlikely!
    2002 Honda CR-V
    Carputer progress: 90% [▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ -]
    Spent so far: $1105.90


    Download the NEXUS Skin for Centrafuse
    ...or even Listen to my music

  4. #4
    ITL
    ITL is offline
    Maximum Bitrate ITL's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    631
    I would like to get rid of the "AV2 Valid" message that appears similar to the resolution as you described.

    I plan on using my aux video for my backup cam...as soon as the screen gets a signal, it can be set to switch to this input; hoever, there is not a way in the settings to make this message disappear. The only way to not get the message is to manually change the input, which defeats my whole purpose...
    CarPC #3: 99% Complete
    Pentium M 1.7Ghz, 1GB DDR2 RAM
    DVD/CD-RW installed in dash below monitor
    OEM LCD relocated for 7" Touchscreen
    Wi-Fi, GPS, PS2 controllers...
    500+ full albums
    4,000+ video games
    music videos, movies, & more!

    old carPC

  5. #5
    Low Bitrate rmjjensen's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    New Jersey
    Posts
    104
    ha ... i get a message saying "Debug Mode" when I'm booting. Eventually it settles down to 1024x768 @ 63Hz ....weird.

  6. #6
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    574
    Quote Originally Posted by ITL
    I would like to get rid of the "AV2 Valid" message that appears similar to the resolution as you described.

    I plan on using my aux video for my backup cam...as soon as the screen gets a signal, it can be set to switch to this input; hoever, there is not a way in the settings to make this message disappear. The only way to not get the message is to manually change the input, which defeats my whole purpose...
    Ugh that blows...backup cam is on my list. That sux that I will have to see a big "AV2 Valid" message

    Maybe we should petition Xenarc to allow a setting in the menu to disable the OSD

  7. #7
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    well.....when we have backlight mod up and running you can just delay your backlight until the PC is booted if you wish. You wont be able to see **** without the backlight!

  8. #8
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    574
    That's a good idea scouse.. However I wouldn't be able to see my backup cam either then, which I would need typically immediately upon starting the car.

    PS: Did you get the parcel I sent you yet?

  9. #9
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    Quote Originally Posted by Jackboot
    That's a good idea scouse.. However I wouldn't be able to see my backup cam either then, which I would need typically immediately upon starting the car.

    PS: Did you get the parcel I sent you yet?
    Parcel no - I was worried about that today! What did yu send it?

    As for the reverse camera - no worries got that sorted- have a parallel switch for the backlight power that is activated by your reverse lights - just like the reverse cam power. That will switch the backlight on whenever you have the reverse cam on.You could build a simple delay circuit to this parrallel backlight power circuit so that it gives the screen time to adjust to the camera.

    It's all easy when you think about it!

    Alternatively......if you wanted to be real clever you could just build the PC delay and reverse cam switching (with small delay) into the dimming controller circuit. That would be more elegant and probably better for the tubes.

    EDIT: just to clarify....when the PC is not booted the backlight is dim. When the reverse cam is on it waits a second or two and then brightens up to the set level (level set by manual or autodimming control)

    Jerry, the PIC code and the dimming controller just got more complicated but hey it makes it better than those Planar screens (who must have coppied us)

  10. #10
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    Hey you know me, I love complicated
    肚子笑痛了
    S60 Install

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 06-04-2005, 03:44 AM
  2. 2004 Hummer H2 4 Displays including fold down 23" Plasma Screen
    By 12Vsystems in forum Show off your project
    Replies: 42
    Last Post: 05-21-2005, 03:58 PM
  3. Xenarc OSD [Resolution]
    By camsgs3 in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 01-21-2005, 12:14 AM
  4. Delorme Street Atlas 05 quick review
    By cash_Money in forum GPS
    Replies: 7
    Last Post: 12-13-2004, 07:31 PM
  5. 12 volt displays
    By welshman in forum LCD/Display
    Replies: 3
    Last Post: 08-01-2003, 08:54 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •