Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: XENARC USB Touchscreen ISSUE

  1. #1
    FLAC
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Queens, New York
    Posts
    1,386

    XENARC USB Touchscreen ISSUE

    Hey guys, i am having a problem getting the TS part of the Xenarc to work. At first the Xenarc wouldnt have TS capability if it was plugged into a USB HUB. So I took a 10FT USB extension cable and connected it straight to the PC and it still doesnt work.


    BUT The last time i hooked up the PC, it was inside my house and I got everything installed and ready to go. I mounted the PC in the car and havent turned it on for like 3-4 weeks cuz my screen was getting fabricated. SO i just got the screen back today and went to connect everything. The PC boots up but when I get to the desktop all i get is my background and my MBM5 dashboard display. I dont get a taskbar/or icons.

    But come to think of it.... I have an EPIA M10000 and I bought a PCI Graphics Card and eveything was configured to my New graphics card. I was rushing to connect everything to the PC and I connected the VGA cable to the onboard vga input. Could this be the reason its not working. Also my resolution is set to 800X600 in display but the XENARC tells me 800 X 480

    Does any1 know what the problem can be?
    2002 Mitsubishi Galant
    Progress: 90% [-▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓- ->

    Carputer Specs:
    Via M10K
    512mb Ram
    60GB HDD
    Souund Blaster Audigy2 NX
    OPUS ITX PC Case


  2. #2
    FLAC
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Queens, New York
    Posts
    1,386
    Here is the screen hooked up to my laptop.

    2002 Mitsubishi Galant
    Progress: 90% [-▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓- ->

    Carputer Specs:
    Via M10K
    512mb Ram
    60GB HDD
    Souund Blaster Audigy2 NX
    OPUS ITX PC Case


  3. #3
    Constant Bitrate techeros's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Mississippi
    Posts
    222
    well my first guess is that explorer.exe is horked up if your not seeing icons and taskbar.

    do a ctrl alt del, file, new task, type explorer.exe... see if the icons and taskbar show.

    lets start there...

    just thought of something else.... can the new fabricated dash be touching the screen confusing the Zenarc?
    03' Toyota Tundra T3 Special Edition - Polk Audio speakers - Sony 4ch amp - RF Sub amp
    Carputer Planning |---------*|
    Overall Implementation |---------*-|
    (Stereo complete)
    Computer installed and working

  4. #4
    FLAC
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Queens, New York
    Posts
    1,386
    Quote Originally Posted by techeros
    well my first guess is that explorer.exe is horked up if your not seeing icons and taskbar.

    do a ctrl alt del, file, new task, type explorer.exe... see if the icons and taskbar show.

    lets start there...

    just thought of something else.... can the new fabricated dash be touching the screen confusing the Zenarc?

    Well i am done for tonite, i will try in the morning. I will connect it to the correct VGA tomorrow. But i highly doubt its the screen and the xenarc causing the problem cuz everything works totally fine on my desktop!
    2002 Mitsubishi Galant
    Progress: 90% [-▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓- ->

    Carputer Specs:
    Via M10K
    512mb Ram
    60GB HDD
    Souund Blaster Audigy2 NX
    OPUS ITX PC Case


  5. #5
    Admin. Linux loser.
    Auto Apps:loading...
    Bugbyte's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Corning, NY
    Posts
    7,364
    Blog Entries
    2
    Sounds like because you are hooked to the secondary output, you are getting a secondary VGA screen. By that I mean that your PCI card is outputting the taskbar and main screen via its port. The Epia port is probably acting as a second monitor and you're getting an extended desktop without the taskbar.

    Reconnect the VGA cable to the PCI card and if it's all good, that was the problem.
    Quote Originally Posted by ghettocruzer View Post
    I was gung ho on building a PC [until] just recently. However, between my new phone having internet and GPS and all...and this kit...Im starting to have trouble justfiying it haha.
    Want to:
    -Find out about the new iBug iPad install?
    -Find out about carPC's in just 5 minutes? View the Car PC 101 video

  6. #6
    FLAC
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Queens, New York
    Posts
    1,386
    Quote Originally Posted by Bugbyte
    Sounds like because you are hooked to the secondary output, you are getting a secondary VGA screen. By that I mean that your PCI card is outputting the taskbar and main screen via its port. The Epia port is probably acting as a second monitor and you're getting an extended desktop without the taskbar.

    Reconnect the VGA cable to the PCI card and if it's all good, that was the problem.

    Can that also be the problem why the USB on the touchscreen is NOT working?
    2002 Mitsubishi Galant
    Progress: 90% [-▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓- ->

    Carputer Specs:
    Via M10K
    512mb Ram
    60GB HDD
    Souund Blaster Audigy2 NX
    OPUS ITX PC Case


  7. #7
    Constant Bitrate techeros's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Mississippi
    Posts
    222
    I think bug is right...
    03' Toyota Tundra T3 Special Edition - Polk Audio speakers - Sony 4ch amp - RF Sub amp
    Carputer Planning |---------*|
    Overall Implementation |---------*-|
    (Stereo complete)
    Computer installed and working

  8. #8
    FLAC
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Queens, New York
    Posts
    1,386
    Quote Originally Posted by techeros
    I think bug is right...

    So do I. But im just worried about the USB
    2002 Mitsubishi Galant
    Progress: 90% [-▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓- ->

    Carputer Specs:
    Via M10K
    512mb Ram
    60GB HDD
    Souund Blaster Audigy2 NX
    OPUS ITX PC Case


  9. #9
    FLAC
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Queens, New York
    Posts
    1,386
    Anybody? Can this be causing why my USB part of the TS doesnt work
    2002 Mitsubishi Galant
    Progress: 90% [-▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓- ->

    Carputer Specs:
    Via M10K
    512mb Ram
    60GB HDD
    Souund Blaster Audigy2 NX
    OPUS ITX PC Case


  10. #10
    Admin. Linux loser.
    Auto Apps:loading...
    Bugbyte's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Corning, NY
    Posts
    7,364
    Blog Entries
    2
    I think that may also be the reason your TS isn't working. When you touch the screen, it's moving the pointer on the PCI output.

    You'll know tomorrow.
    Quote Originally Posted by ghettocruzer View Post
    I was gung ho on building a PC [until] just recently. However, between my new phone having internet and GPS and all...and this kit...Im starting to have trouble justfiying it haha.
    Want to:
    -Find out about the new iBug iPad install?
    -Find out about carPC's in just 5 minutes? View the Car PC 101 video

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 14
    Last Post: 08-15-2005, 06:27 PM
  2. Xenarc touchscreen overlay- Stuck onto panel? mine isnt
    By live2themaxuk in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 12-02-2004, 09:53 AM
  3. usb touchscreen controller, dead or...?
    By Sh0cker in forum Input Devices
    Replies: 6
    Last Post: 07-14-2004, 01:25 PM
  4. USB power & touchscreen issues...
    By Ren77 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 12-11-2003, 04:56 PM
  5. Xenarc 7'' TFT Touchscreen VGA for Europe
    By VooDoo1999 in forum Classified Archive
    Replies: 3
    Last Post: 06-19-2003, 04:47 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •