Results 1 to 7 of 7

Thread: hooked up lcd wrong?

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    EU, Sweden, Karlstad
    Posts
    23

    Angry hooked up lcd wrong?

    hi!
    ive got a 2*40 lcd (no backlite) and hooed it up like this picture:


    i connected one single cable to +5V from pin 2.
    i grounded pin 1 and 3 directly without a 10/100k ohm.

    will that work? i used lcdprint but that told me that it couldnt find any lcd.

    please, anyone who knows whats wrong?
    Pentium II 266 MHz, 32 MB RAM, 2 GB HD, network, IRman, modified
    keyboard, 2*40 LCD, WinMe with Win98lite, Girder.

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    DDO
    Posts
    34

    Post

    Sorry man... the pic doesnt show up!

  3. #3
    Live and Kickin'
    Arby's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Houston
    Posts
    1,377

    Post

    I can't see how you wired it up because the picture's not there, but if you grounded the read/write wire, programs can't detect it. They can still write to it, though.

  4. #4
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Ottawa, Canada
    Posts
    422

    Red face

    I'm having the same problem..
    My LCD is wired up but gives me the two bars of blocks on power up. LCDPrint doesn't do a thing and the WinAmp plugin LCDisplayer sometimes gives me characters flying across the LCD.

    What Mode (EPP,ECP,SPP) should the parrallel port be in?
    Is there any fool proof standalone LCD plugins?
    [SIZE=1]'91 Nissan Stanza

    [XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX] XX% Completed -
    Car Totaled and i bought a 20G mp3 player

    http://machs-fuel.tk
    a DIY video projector page

  5. #5
    Live and Kickin'
    Arby's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Houston
    Posts
    1,377

    Post

    I believe you should have it on EPP or ECP.

    I think LCDPrint is the best thing for testing. I think you might have a data line crosed or something.

  6. #6
    Variable Bitrate
    Join Date
    Sep 1999
    Location
    Yarmouth NS, Canada
    Posts
    336

    Post

    Just a question (Had this problem last night).. What operating system are you using to test this?

    I was trying to use LCDPrint in Windows 2k and of course it won't work (duh). Booted up with a boot disk and LCD print worked fine. I had the two lines of solid blocks until LCDprint displayed the text.
    MP3 Cavalier - http://www.mp3cavalier.com
    MP3 Grand Prix - http://www.mp3gp.com

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    NJ
    Posts
    40

    Post

    The 2 bars of blocks are supposed to show up when the thing is powered up. Then the port sends it commands to write stuff to it. Check the connections for enable and read/write.

    Mike

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •