Results 1 to 4 of 4

Thread: Only bottom lines working on 4x40

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jul 2001
    Posts
    38

    Post Only bottom lines working on 4x40

    I have a Seiko L4034 and I dropped some solder on one of the controller chips. It was the one closest to the pins. I crossed some of the connections there. I finally got all of the solder off. However while doing this I messed up some of the connections. Well, I hooked it up and lcdprint will not detect it but I can use a plugin for winamp and it works but the top two lines. Go blank when I start a plugin for winamp. With just power lines 1 and 3 show blocks like they are suppose to but line 1 goes blank when I start a plugin. Does one controller chip controll lines 1 and 2, and the other controlls 3 and 4 or what does each controller chip do. I would buy another one but EIO is out of them and I can not find anyother 4x40 screens. I may have to settle for a 4x20 but really want a 4x40. I have checked my wiring and know that is correct. All connects are tight. Does anyone know where I can get another 4x40 screen or does anyone have they want to sell.

  2. #2
    Live and Kickin'
    Arby's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Houston
    Posts
    1,377

    Post

    Yea, a 4x40 is basically two 2x40's

    The first chip controls the top 2x40, the second one controls the bottom 2x40.

    I think you broked it

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Jul 2001
    Posts
    4

    Post

    only the two top lines on my LCD work, and there is a section down the middle with nothing on it...



    why???

    did i rek it when I soldered it???

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Jul 2001
    Posts
    4

    Post

    I changed my mind...
    all the lines work...

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •