Results 1 to 7 of 7

Thread: LinITX 7" resolution issues

  1. #1
    Newbie Jay2001's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Leeds UK
    Posts
    43

    Unhappy LinITX 7" resolution issues

    Hi all, long time no speak.

    Well I finally got my LinITX 7" monitor through yesterday and on the whole am impressed. However I am having a slight issue. I appologise if this has come up before but I have searched to forums and can't find it so here goes...

    I am using a Shuttle motherboard with onboard VGA controller. Having played with it a bit it is now claiming to be outputting an 800x480 signal which is the quoted native of the screen. Unfortunately (as you can see from the attached photo) the screen seems to think it is getting an 848x480 signal and this is leading to a poor image quality.

    Any one come accross this before and have any idea how to fix it?

    --
    Jay
    Attached Images Attached Images  

  2. #2
    Raw Wave
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    On the beach
    Posts
    2,223
    Change the refresh rate under advanced then monitor I think it is - should then display correctly.

  3. #3
    Newbie Jay2001's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Leeds UK
    Posts
    43
    60Hz is the only option for this resolution I am afraid, any other ideas?

  4. #4
    Variable Bitrate Tim Lake's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bedford, UK
    Posts
    230
    I have the same issue, anyone got any ideas?

  5. #5
    Newbie Jay2001's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Leeds UK
    Posts
    43
    OK, some time ago (aout 7 years!) I used to have a bit of software that enabled you to set very odd screen resolutions. I used to use it to set odd resolutions for the MAME emulator if any one cares. Does any one know of some XP software that can do this and I will see what happens if I set it to 848x480 instead of 800x480.

  6. #6
    Low Bitrate raphizzz's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Brussels - Belgium
    Posts
    70
    did you try PowerStrip ?

  7. #7
    Newbie Jay2001's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Leeds UK
    Posts
    43
    Quote Originally Posted by raphizzz
    did you try PowerStrip ?
    I have downloaded and installed it but can get verry little out of it as almost everything I do with it f****s up the display. Can you suggest what boxes to change values in and what to?

Similar Threads

  1. Replies: 19
    Last Post: 04-21-2010, 04:35 AM
  2. Lilliput 7" RCA resolution
    By anitanium in forum LCD/Display
    Replies: 15
    Last Post: 06-20-2005, 08:51 PM
  3. CarTFT's MM400 7" and LinITX 7" same thing?
    By loscooby in forum LCD/Display
    Replies: 8
    Last Post: 05-13-2005, 12:40 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 06-14-2004, 11:01 PM
  5. Lilliput 7" VGA and EPIA M9000 issues...
    By heat in forum LCD/Display
    Replies: 9
    Last Post: 01-15-2004, 03:57 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •