Results 1 to 9 of 9

Thread: Black Screen When Coming Out Of Hibernation

  1. #1
    Constant Bitrate
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    213

    Black Screen When Coming Out Of Hibernation

    A problem just started happening about 2 weeks ago with my screen when coming out of hibernation. I have a m1-atx power supply and is set to hiubernate my computer when ever I turn off my car. Sometimes when coming out of hibernation, I am left with a black screen after it boots back up into Windows. The bios screen displays and so does the resuming windows screen but after that, it just turns black and stays like that. And also, if I wait long enough becasue I dont feel like going into my trunk to reset my computer (reset button isnt put in yet becasue Im lazy and now its too cold to work on it in my driveway) the screen would magically work again. Touchscreen works fine though even when theres no display. My setup is:

    Lilliput 7" touchscreen
    Windows XP Pro
    M1-ATX
    Road Runner
    MII 12000 motherboard


    One more thing I forgot to say. After resetting the computer the screen displays fine too.
    I think I have an idea on what the problem is though but not quite sure if it is it. It all started to happen when I changed my resolution from 800x600 to 848x480. If anyone has any ideas please help. Thanks

  2. #2
    FLAC djmickyg's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    1,314
    i started getting this same issue comeing out hibernations..

    the music would play but it would be stuck on the black screen

    now i just use a proper shut down cus i cant figure out what it is

  3. #3
    Low Bitrate Daley's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    H-Town
    Posts
    67
    I had this on a home computer a while back.. I think I remember reinstalling the video drivers. I don't remember the whole thing being a big deal, otherwise I'd remember what I did for sure. I'm thinking it's drivers, cuz that's the first thing that comes to mind.

    Sorry for such a vague response, hopefully this points you in the right direction.
    To find your favorite restaurants in Houston, check out http://www.thehubgrub.com.

    If it's not fun, you're not doing it right!

  4. #4
    Raw Wave
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    On the beach
    Posts
    2,223
    Yup sounds like the VGA drivers as hibernation functionality is related directly to the VGA drivers, if the wrong drivers are installed then hibernation never works fully, if at all.

  5. #5
    Confusion Master
    Auto Apps:loading...
    Enforcer's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    If you go down to the woods today, You're sure of
    Posts
    14,629
    I get this as well. I find turn the ignition off and on again and it works fine. I think it relates to the amount of time between the screen getting power and the VGA mode being engaged.

    I don't lose sleep over it.

  6. #6
    Constant Bitrate
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    213
    Actually I just figured out the problem while messing with it while driving (which was very dumb). The screen displays fine if im not in road runner. Works after hibernation everytime. I think its becasue the skin im using ,which is zots, is 800x600 and I had to change the resolution in the general.ini file for the skin. So im seeing if I can just use potoshop or paint to resize the whole skin completly and see if that works. Ill let you guys know. Thanks for the posts

  7. #7
    FLAC ShawJohn's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    On the edge!
    Posts
    1,790
    Quote Originally Posted by volum3rider
    A problem just started happening about 2 weeks ago with my screen when coming out of hibernation. I have a m1-atx power supply and is set to hiubernate my computer when ever I turn off my car. Sometimes when coming out of hibernation, I am left with a black screen after it boots back up into Windows. The bios screen displays and so does the resuming windows screen but after that, it just turns black and stays like that. And also, if I wait long enough becasue I dont feel like going into my trunk to reset my computer (reset button isnt put in yet becasue Im lazy and now its too cold to work on it in my driveway) the screen would magically work again. Touchscreen works fine though even when theres no display. My setup is:

    Lilliput 7" touchscreen
    Windows XP Pro
    M1-ATX
    Road Runner
    MII 12000 motherboard


    One more thing I forgot to say. After resetting the computer the screen displays fine too.
    I think I have an idea on what the problem is though but not quite sure if it is it. It all started to happen when I changed my resolution from 800x600 to 848x480. If anyone has any ideas please help. Thanks

    Sometimes mine is fixed by turning the screen off and on again with the remote, seems to help it lock a fresh onto the refresh rate?!?

  8. #8
    FLAC ShawJohn's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    On the edge!
    Posts
    1,790
    Many peeps think many things about these issues - Bottom line is all these 7" TFT LCD screens are ****e because their manufacturers never envisiged them being used as they are being used!!!! And no one expected people actually wanting to use 800x480...

    Who'd be stupid enough to want a PC in a car anyway? they're bad enough where they are supposed to be! In the office - Never mind anything else

  9. #9
    Constant Bitrate
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    213
    I did figure out a temporary fix for it. After it boots back into road runner and the screen is still black. I can just minimize road runner to get back into the windows desktop and the screen would come on again. So, I do really think that its the program road runner thats not working right for me.

Similar Threads

  1. Lilliput screen flash
    By lgbr in forum LCD/Display
    Replies: 10
    Last Post: 12-13-2005, 12:15 PM
  2. Replies: 4
    Last Post: 10-10-2005, 01:56 PM
  3. FS: IBM Thinkpad 1400, National Display Systems Screen
    By emailthis1 in forum Classified Archive
    Replies: 8
    Last Post: 10-02-2005, 03:02 PM
  4. black screen of death
    By NYCdesignkid in forum General Hardware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 04-10-2005, 11:35 PM
  5. BMW pre-installed system - TFT ?
    By tsingsu in forum LCD/Display
    Replies: 11
    Last Post: 08-05-2002, 03:16 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •