Results 1 to 4 of 4

Thread: One of you smart guys can help me with this lilliput problem

  1. #1
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2005
    Location
    Champaign IL
    Posts
    68

    One of you smart guys can help me with this lilliput problem

    WHy is it that sometimes I get a "OVER RANGE" message on boot. Mainly in the morning when I start the car. WHen it is coming out of hibernation I get an OVER RANGE message then a blank black screen. I can hear my music and everything, just can't see anything. When I reboot, then it works fine.

    What exactly does this mean?

    It usually does this on the colder days.

  2. #2
    FLAC
    Auto Apps:loading...
    EL CAMINO's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    upland california us
    Posts
    1,283
    sometimes with my lilli i have a problem,i can see the green light showing power,but no image, i just turn it off and then back on,and i get image again is rare when that happends but it does.

  3. #3
    Banned Motorcity's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    984
    Quote Originally Posted by Anointed
    WHy is it that sometimes I get a "OVER RANGE" message on boot. Mainly in the morning when I start the car. WHen it is coming out of hibernation I get an OVER RANGE message then a blank black screen. I can hear my music and everything, just can't see anything. When I reboot, then it works fine.

    What exactly does this mean?

    It usually does this on the colder days.
    you already answered your own question.
    LCD panels are picky, they don't like the cold. When you fire up an lcd panel in cold ambient temperatures, the transistor array does not respond quick enough. Most lcd panels are only specified to operate above 35 degrees F.

  4. #4
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Michigan
    Posts
    217
    "OVER RANGE" means that a VGA signal was sensed, but the video card is attempting to use a refresh rate beyond or below the specifications of the monitor. I think it can also mean resolution above or below specification. Basically, a timing problem. The monitor can't sync with the VGA signal, but knows it is there.

    That only answers part of your question, however. I am not sure why it does this only on the colder days, or why rebooting fixes the problem. It could be as motorcity has said, though I have yet to experience any problems with my carputer or the 2 different LCDs I have used in Michigan where it gets VERY cold.

    I think the common key here is the HIBERNATION. Perhaps the video card does not support this properly or it is not set up properly in BIOS? Does this ONLY happen when coming out of hibernation? I would pull on that thread a little and look at your bios and windows settings with regards to hibernation.

    You might try just powering the monitor on and off without rebooting, if you haven't already. See if that makes a difference.

    Scott McDonnell

Similar Threads

  1. Lilliput TouchKit problem solved!
    By AAVfReaK in forum LCD/Display
    Replies: 4
    Last Post: 11-07-2010, 08:29 AM
  2. Lilliput Touchscreen Driver Problem.
    By gleinz in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 01-11-2007, 11:30 PM
  3. Lilliput power supply problem
    By davinder in forum Power Supplies
    Replies: 5
    Last Post: 01-18-2005, 08:47 AM
  4. Media Car not responding... Lilliput problem?
    By carpcnoobie in forum MediaCar
    Replies: 3
    Last Post: 09-01-2004, 01:38 PM
  5. lilliput and quality problem
    By mrzigzag in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 01-18-2004, 02:30 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •