Results 1 to 6 of 6

Thread: Xenarc configuration memory

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    20

    Xenarc configuration memory

    Hi there

    Ive got a Xenarc 700TSV and I find that I have to constantly adjust the lcd after every cold boot. Mainly, the brightness, contrast, backlight and vertical position (have to shift down around 2 pixels due to a custom program I wrote).

    Is there a way to make sure the settings are stored on the Xenarc itself so it remembers what changes were made to it or am I stuck with changing it all the time?

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    20
    anyone?

  3. #3
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    112
    BUMP. also looking for an answer...

  4. #4
    FLAC PatO's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Afton MN
    Posts
    1,120
    Haven't had a problem with it remembering brightness, contrast, or backlight...
    The vert pos might be attributed to slightly incompatible display settings (timings, sync, res... that sort of thing). That might cause the remainder of the settings to be lost, too.

    Try changing to a different res &/or refresh rate and repeat the cold boot. See if it remembers.
    http://www.jeepmp3.com/
    CarPC Stolen. Starting over.
    Ne1 recognize the avatar?

  5. #5
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    112
    it remembers my backlight setting but not brightness. always brings it down to 33% every couple of boots from hibernation.

    i'll keep doing trial and error though. thanks for that tip.

  6. #6
    Variable Bitrate nameeri's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    SoCal
    Posts
    308
    fventura, I have also noticed that my Xenarc 700TSV looses the brightness and contrast setting after a couple starts. It remembers the setting for about 4 or 5 starts, and then it simply forgets. Its strange. I currently have the xenarc powered right off my M1-ATX psu so it completely powers down when I go into hibernation.

    My buddy who also has the 700TSV powers his off a +12V constant and he does not have the problem. However, his unit goes into its own standby mode when it doesnt detect a signal on the vga input. He has had problems with his battery completely discharging however after leaving his car parked for long periods of time. Like 3 days or so.
    ----------------------------------------------
    Civiputer: Dont have one anymore, but here is what is used to be!

Similar Threads

  1. xenarc first impressions, tried lilliput before
    By emdzey01 in forum LCD/Display
    Replies: 7
    Last Post: 06-09-2005, 07:26 PM
  2. xenarc 700tsv memory
    By dannn in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 01-08-2005, 08:19 AM
  3. Replies: 88
    Last Post: 09-15-2004, 06:38 PM
  4. increase video memory for Xenarc puter?
    By dbinnc in forum General Hardware Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 11-12-2003, 06:43 AM
  5. Xenarc Meta FAQ
    By Skippman in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 08-23-2002, 04:11 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •