Results 1 to 5 of 5

Thread: Xenarc causing noise (powering issue)

  1. #1
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    60

    Xenarc causing noise (powering issue)

    Ok, so I just got done with installing my Xenarc screen. I am getting a small line noise issue when the screen gets a signal (beit from the AV2 input or the computer). So the noise comes through my speakers only when the LCD gets a signal.

    Now the Xenarc is directly wired into my cigarette lighter (just lopped off the end) and the connection is solid and a good ground as well. It is NOT the comptuer causing the noise as well because even when I didn't have the computer it would make the noise with the AV2 input.

    1. Do I need to give the Xenarc regulated power? I don't think so because it handles this internally -- it must because the cigarette lighter adapter has no electronics in it and they intend you to hook it directly into your car then.

    Thanks, any ideas will help!

    PS: There is also another issue where the AV2 doesn't come on automatically when sensing a signal (if the monitor is in standby) but I'll start another thread on that.

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    May 2006
    Location
    United Arab Emirates
    Posts
    37
    I have the same problem with my Xenarc. Wrote to their support and they told me to turn the volume all the way down.

  3. #3
    Constant Bitrate
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    184
    I have the exact same problem! The noise would go away everytime i restart the monitor. Then about 30 seconds later it will start to come back!

    I already turned the volume all the way down to zero! HELP!!!

  4. #4
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    60
    The volume to zero trick worked for me! Thanks.

  5. #5
    Constant Bitrate
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    184
    I fixed it, i unplugged the speaker wire inside the xenarc!
    Honda Lagreat Carputer Project. Mobile Entertainment
    http://www.mp3car.com/vbulletin/showthread.php?t=33936

    Full Spec for mods check out:
    http://www.hondashowoff.com/profile.php?id=3766

Similar Threads

  1. Replies: 19
    Last Post: 05-15-2006, 02:54 PM
  2. Power issue with Xenarc
    By agent4877 in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 04-18-2006, 01:10 PM
  3. Powering new Xenarc 7" -Dead Avatar Monitor
    By alexvr1 in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 04-18-2006, 04:53 AM
  4. xenarc gain causing RF interferance
    By fishy in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 12-30-2004, 06:36 PM
  5. Lilliput causing engin noise
    By eazyrog in forum LCD/Display
    Replies: 10
    Last Post: 06-07-2004, 09:58 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •