Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Xenarc 700TSV Screen Messed

  1. #1
    Constant Bitrate
    Join Date
    May 2005
    Posts
    215

    Xenarc 700TSV Screen Messed

    So my Xenarc 700TSV screen is appearently broken. I dont know how it happened or why. However as you can see my screen is messed. I dont know if it has to do with my previous power source (12v cig lighter) or my new one (12v from M2) or my VGA/Xenarc cable. Does anyone have any idea on how this may be fixed? The item is only around a year old so it may be under warranty, unfortunately I took apart the screen at one point to do a mod which I never ended up doing, so that is void. It looks as though the refresh rate is too high but it is well within the capibilities of the monitor. Its just moving left to right really fast infinetly.

    (pic will be up asap, sorry guys my cam's USB isnt working)

  2. #2
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    check the cable.

    sounds like the H sync is not connected.

    EDIT: how is it with RCA in?

  3. #3
    Constant Bitrate
    Join Date
    May 2005
    Posts
    215
    The RCA in works perfectly fine

  4. #4
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    sounds like the VGA input then. as i said the vsync could be the problem. do you have access to another cable? have you messed with it lately?

  5. #5
    Constant Bitrate
    Join Date
    May 2005
    Posts
    215
    I have two cables. One which is wired in my car (the 15ft one) and the one that came with the Xenarc. They both produce the same result.

  6. #6
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    hmm could be the connector on the board. which type is it? the newer DFP one with side locks or the motorola style with a top lock?

  7. #7
    Constant Bitrate
    Join Date
    May 2005
    Posts
    215
    It must be the newer one. It has the side locks.

  8. #8
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    oh bugger. those connectors are normally pretty good. if you search around you can find the pinout on the forum somewhere. Then you can see if there is problem with the connector - board joint for the vga pins. worth a look.

  9. #9
    Constant Bitrate
    Join Date
    May 2005
    Posts
    215
    I searched and couldnt find the link. Think you could help me out?

  10. #10
    Constant Bitrate
    Join Date
    May 2005
    Posts
    215
    I found the pinout: Some Xenarc/Gain 700TSV pinout data


    I tried to solder the H-Align pin on the connector to the one on the daughterboard and the screen was just black. I desoldered it and its back to normal. How would I go about diagnosing the problem using the diagram?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 06-23-2006, 06:32 PM
  2. Is my Xenarc 700TSV busted ??
    By zapro in forum LCD/Display
    Replies: 7
    Last Post: 03-05-2006, 11:16 PM
  3. Xenarc Touch screen issue with SONY T-140 Laptop
    By riuster in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 07-22-2005, 10:52 AM
  4. Xenarc 700TSV Buttons.....
    By Cheekz185 in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 07-11-2005, 11:20 AM
  5. Xenarc Swivel Screen Mounted to Dash
    By pastypyro in forum Fabrication
    Replies: 4
    Last Post: 04-23-2005, 05:56 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •